74

Želite pobegniti od mestnega vrveža v vikend /počitniško hiško

ali

v vseh letnih časih svobodno živeti v čisto svoji stanovanjski hiši?

 • cena na ključ, brez nepredvidljivih dodatnih stroškov

 • brez stresa iskanja in usklajevanja delavcev

 • poenostavljena priprava dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja

 • hiško dostavimo izdelano v celoti in jo na lokaciji v enem dnevu postavimo

Modularna gradnja. Kaj to pomeni?

Ne, to NI mobilna hiška ali kontejner, ampak izboljšana modularna enota, primerna za bivanje, saj sta kakovost in izolativnost gradnje primerljiva z zidano oz. montažno hišo.

Kako poteka izdelava?

Izkušena strokovna ekipa hiško Cubie naredi v nadzorovani proizvodnji. Prednost izdelave bivalne hiške pod streho je, da hiša in materiali niso izpostavljeni nepredvidenim škodljivim vremenskim razmeram, zato je kvaliteta izgradnje na mnogo višjem nivoju. Poleg tega celotna gradnja poteka v posameznih fazah s kontrolnimi točkami, tako nič ni prepuščeno naključju ter napakam neusklajenih delavcev kot pri klasični gradnji.

Hiter dobavni rok: 2–3 mesece od potrditve naročila.

Dostavimo v celoti izdelano in je na lokaciji končana v enem dnevu.

Z manj papirologije do gradbenega dovoljenja

Gradbeno dovoljenje za modularno hišo je potrebno, vendar je proces pridobitve poenostavljen in posledično cenejši. Le z gradbenim dovoljenjem namreč pridobite potreben priključek za vodo, elektriko in hišno številko.

Z modularno hiško se izognete birokraciji, za katero še ne veste, da obstaja. Če gradite prvič, vas morda besede, kot so gradbeni nadzornik, geomehanik, geodet, varnostni načrt, PZI (projekt za izvedbo), meteorna voda, statični izračun, rekuperacija ipd. še ne ganejo preveč. Dokler ne pridete do njih in zanje zapravite vse prihranke, še preden zares začnete z gradnjo. V primeru modularne gradnje večina tega odpade ali pa se drastično poenostavi.

Vzemite na znanje, da se proces gradbenega dovoljenja razlikuje glede na kraj občine, kjer želite postaviti modularno hiško, zato je dobro, da se o točnih možnostih pozanimate na pristojni upravni enoti.

Brez stresa. Cena na ključ.

Nič več izgubljanja časa z iskanjem in usklajevanjem delavcev. Za vse na enem mestu poskrbimo mi, s strokovno usposobljeno in izkušeno ekipo.

Preprost nakup in preproste odločitve, ki jih sprejmete skupaj s prodajnim referentom ter z vzorci materialov v našem podjetju v Domžalah – lahko tudi v enem dnevu.

Manj odgovornosti za vas. Vse odločitve (koliko napušča narediti pri strehi, da bo dolgoročno obstojno, itd. …) naredimo mi po preizkušeni praksi, z preizkušenimi materiali v nadzorovani visoko učinkoviti proizvodnji.

Zaradi kratkega roka dobave vam lahko omogočimo ceno na ključ, zato ste lahko brez skrbi, da bi se vam nakopičili dodatni nepredvidljivi stroški, ki so žal pri gradnji hiše hitro štejejo v 1000 ali 10.000 EUR.

Preglejte naše reference

 • Opcijska oprema
 • Fasade
 • Dodatna filtracija
Za filtracijo, ki ste jo izbrali, nismo našli rezultatov.
Pošljite nam povpraševanje.

Ime in priimek *

E-mail *

Telefonska številka *

Podjetje

Izberite možnosti uporabe, ki vas zanimajo. Izberete lahko več možnosti.

Sporočilo

Brezplačni katalog Cubie hišic

Bi radi izvedeli kako in zakaj so sploh nastale Cubie hišice? Prenesite katalog in Cubie hišice spoznajte še bolje.

Zakaj izbrati družinsko podjetje Hrovat?

srčna, zaupanja vredna ekipa

zanesljivost in strokovnost

izbira najbolj kakovostnih materialov

modularna gradnja v nadzorovanem proizvodnem procesu

Vizija

Pogosta vprašanja

1.Kakšna je cena modularne bivalne enote CUBIE?

Modularne hiške CUBIE so narejene na ključ ali do poljubne gradbene faze. Kakovost gradnje in izolacije je popolnoma primerljiva z montažno hišo. Ker je vsaka hiška narejena po naročilu, je točno ceno težko podati. Se pa cene gibljejo od 1200 do 1600 EUR/m2 od 50m2 dalje. Po željah stranke izdelamo tudi kopalnico. Pri manjših kvadraturah s kopalnico zna biti cena višja, saj kopalnica zahteva svojo investicijo.

2.Ali za modularno bivalno hišo potrebujem gradbeno dovoljenje?

Za modularno hišo CUBIE gradbeno dovoljenje je potrebno, je pa zaradi svoje zasnove izredno poenostavljeno in posledično tudi cenejše. Če želite priklop na vodo, elektriko, svojo hišno številko, brez gradbenega dovoljenja žal ne gre. Se pa zahteve razlikujejo od občine do občine, zato najbolje, da se za točen odgovor obrnete na lokalno upravno enoto.

3.Kakšna je življenjska doba modularne hiše CUBIE?

Modularna hiša je praktično večna in popolnoma primerljiva z montažno hišo, ob pravilnem vzdrževanju seveda, kakor je to potrebno tudi pri zidani ali montažni hiši. Rok trajanja objekta je torej odvisen od upoštevanja smernic vzdrževanja in posledično od skrbi za sam objekt. Vgrajeni materiali imajo različno dolge roke trajanja, glede na specifikacije in ob upoštevanju smernic vzdrževanja ter ob uporabi, ki je v skladu s priporočili proizvajalcev ima življenjsko dobo 50 let ali več.

4.Ali je modularna hiša CUBIE enaka kontejnerju ali mobilni hiški?

Ne. Modularna hiška se po sestavi in kakovosti sploh ne približa niti mobilni hiški, niti kontejnerju. Narejena je namreč na višjem nivoju gradnje, primerljivem z montažno hišo. Razlika med modularno gradnjo in montažno hišo pa je, da je modularna hiša v celoti narejena v nadzorovanem proizvodnem procesu pod streho, posledično ni bojazni, da bi materiale v hiši uničilo ali poškodovalo nepredvidljivo deževje v fazi gradnje. Ko je hiška končana, pokrita, jo s Hiab tovornjakom peljemo na željeno lokacijo in jo v enem dnevu postavimo. Še ena prednost modularne bivalne hiške je, da je premična, saj jo zaradi svoje modularnosti lahko prepeljemo na novo lokacijo. Sama modularnost pa nam tudi omogoča dodajanje več modulov - večjo kvadraturo hiše.

5.Ali lahko v modularni hiši CUBIE bivamo skozi celo leto?

Izolativnost CUBIE objekta je že v standardni izolaciji primerna za naše podnebje, tako je bivanje mogoče skozi vse štiri letne čase. Izolativnost je odvisna od vaših želja oz. koliko želite uporabljati modularno hiško. Le kot počitniško poleti/pozimi, kot vikend hiško ali skozi celo leto. Osnovna izolacija sten se prične pri 15 cm izolacije, pa do 40 cm. Izolacija stropa od. 20 cm do 40 cm, izolacija tal od 10 cm do 20 cm.

6.Koliko metrov je lahko največja modularna hiša CUBIE?

Naši objekti nimajo omejitev, ki so povezane s kvadraturo. Večje objekte sestavljamo iz več modulov, ki jih določimo na podlagi drugih omejitev. Kvadratura posameznega modula je omejena na 48 m2 kar pomeni 12 m x 4 m.

7.Ali je modularna hiša CUBIE potresno varna?

Objekt je zgrajen po smernicah in direktivah, ki zagotavljajo najvišjo možno potresno varnost. Dokaz za to je, da naši objekti brez poškodb prestanejo prevoz na izbrano lokacijo s kamionom po slovenskih cestah, kar povzroči več tresljajev kot najmočnejši potresi.

8.Ali se lahko moduli kasneje tudi dokupijo?

Lahko. Je pa dobro že pred načrtovanjem prvega modula imeti to opcijo v mislih, tako da se pri tem modulu predvidi morebitna lokacija oken in vrat ter napeljave, tako, da je že prvi modul pripravljen tako, da se lahko enostavno predela za naslednji modul.

9.Po kolikem času je potrebno modularno hišo renovirati?

Renovacija je primerljiva z montažno hišo. Pri obnovi se običajno menja streha, fasada, okna, vrata. To je pri hišah vseh gradenj; zidane, montažne ali modularne, enako. Konstrukcija je tako kot pri zidanih hiša tudi pri lesenih hišah večna, če se hiša primerno vzdržuje. Večji pomislek je dejanska življenjska doba lesene hiše, ker se nekateri bojijo, da bo lesena hiša čez 20-30 let dotrajala in začela trohneti. To res drži, če je hiša slabo narejena. Če voda, vlaga zatekata v leseno konstrukcijo in tam zastajata. V preteklosti je bilo kar nekaj primerov, ko so 10 let stare montažne hiše bile popolnoma neuporabne, ker detajli niso bili pravilno rešeni. Take nevšečnosti tvegate, če izberete najcenejšega ponudnika/ najcenejše materiale. Če pa je "zunanji ovoj" narejen resnično vodotesno, če je podlaga hidroizolirana, če je kritina (in pločevinaste obrobe okoli kritine) narejena dobro, potem je lesena konstrukcija večna, tako kot opeka. Takšne detajle imamo dobro rešene na podlagi večletnih izkušenj. Lahko rečemo, da je prva obnova predvidena po 30 letih.

10.Se zidana/montažna gradnja res bolj izplača?

Na prvi pogled ste morda pričakovali nižjo ceno, primerljivo z mobilno hiško. Modularna hiška ni mobilna hiška, kakovost in izolativnost sta namreč na nivoju zidane ali montažne hiše. Pri zbiranju ponudb na prostem trgu in povezovanju podizvajalcev za zidano hišo so cene na prvi pogled lahko nižje, ko pa dejanski projekt realizirate in upoštevate vse komponente, na katere ste v interni kalkulaciji pozabili (slaba usklajenost izvajalcev, podaljšanje rokov, napake zaradi različnih izvajalcev..), je cena zelo verjetno višja. Poleg tega morate biti v času zidane in montažne gradnje ves čas prisotni in na tekočem, kar zadeva vaš čas in dodaten stres. Pri zidani gradnji to pomeni tudi čas 3 let.Pri modularni hiški Cubie je ceno vključeno vse potrebno, kopalnica, priključki, uporaba kvalitetnih in preverjenih materialov in prejmete ceno na ključ - brez dodatnih nepredvidljivih stroškov. Kaj se vam torej bolj izplača?

 • uspešnih poslovnih let

 • +

  izdelanih Cubie hišk

 • št.

  v modularni gradnji iz naravnih materialov

 • srčnih in strokovnih sodelavcev

 • Bureau Veritas

Z Leanpay je nakup CUBIE hiške enostaven

Zakaj Leanpay?

 • Do 84 obrokov
 • Že za manj kot 100 €/mesec
 • Brez skritih stroškov
 • Hitro in brez papirologije
 • Obisk banke ni potreben

Vaš strokovni svetovalec

Marko Hrovat

Marko Hrovat

zastopnik in solastnik

Z največjim veseljem odgovorim na vsa vaša vprašanja in dileme.
Dosegljiv sem na telefonski številki 01 724 82 05, od ponedeljka do četrtka med 8. in 16. uro in ob petkih med 6. in 14. uro ali na e-naslov [email protected]

CO2 nevtralni obrtnik