13

Vrtne hiške Cubie niso le klasične vrtne lope, ampak zadnja leta vedno bolj predstavljajo tudi osrednji prostor na vrtu – tako po svoji uporabnosti kot po videzu.

Tu smo, da izpolnimo vaše želje in za vas izdelamo unikatno vrtno hiško za vaš sanjski vrt, v kateri boste udobno preživljali svoj prosti čas med svojimi najbližjimi.

 • Vsaka hiška je izdelana po meri

 • Ne potrebuje vzdrževanja

 • Hišico dostavimo izdelano v celoti

 • Dostavo na lokaciji opravimo v 60 minutah

 • Uporaba najbolj kakovostnih materialov

Modern dizajn

K moderni ali pa tradicionalni hiši sodi moderna vrtna hiška, z namenom, da se estetsko dopolnjujeta.

Redno sledimo zadnjim smernicam v arhitekturi in trendom prilagajamo dizajn.

Zavedamo se, da le s sobivanjem vrta in hiše dobimo celoto – okolje, v katerem se resnično dobro počutimo.

Funkcionalnost

Udobje in dizajn dopolnjuje funkcionalnost, zato vsako vrtno uto prilagodimo vašim željam ter potrebam in jo naredimo po naročilu

Dimenzije so prilagodljive, prav tako videz in namen hiške. Skreirate lahko svojo vrtno lopo za shranjevanje, dodate lahko nadstrešek za druženje ali pa kot dodaten prostor za shrambo. Lahko jo prilagodimo zahtevnemu terenu, izbirate pa med široko dodatno opremo.

-

Morda potrebujete izolirano vrtno sobo za delavnico/pisarno?

Prišli ste na pravi (spletni) naslov.

Kakovost

Kaj vam bo vse zgoraj našteto, če ste v strahu, da bo prišlo do nevšečnosti: popravljanja hiške zaradi slabe izdelave ali slabših materialov?

Tudi posvečanje časa vzdrževanju vam ni ravno ljubo, kajne? Velik poudarek damo kakovosti materialov in kakovostni izdelavi. Zato lope ne potrebujejo vzdrževanja. Svoj čas raje preživite z družino.

Vse ute so narejene na kovinski konstrukciji, imajo podvisoko kakovostne materiale in preverjeno tesnjenje strehe.

Za to poskrbi naša strokovno usposobljena ekipa srčnih sodelavcev. Vrtne hiške Cubie vseh vrst in oblik izdelujemo v nadzorovani proizvodnji v Domžalah, kjer vsi delovni procesi delujejo pod standardom ISO 9001. S 60 leti izkušenj družinskega podjetja smo si nabrali mnoga praktična znanja, da vam dostavimo dovršeno vrtno hiško.

Youtube kanal s tedensko novimi vsebinami

Preglejte naše reference

 • Opcijska oprema
 • Fasade
 • Dodatna filtracija
Za filtracijo, ki ste jo izbrali, nismo našli rezultatov.
Pošljite nam povpraševanje.

Ime in priimek *

E-mail *

Telefonska številka *

Podjetje

Izberite možnosti uporabe, ki vas zanimajo. Izberete lahko več možnosti.

Sporočilo

Brezplačni e-priročnik

Želite smernice in nasvete kako se lotiti urejanja sanjskega vrta?

Zakaj izbrati družinsko podjetje Hrovat?

Strokovna podpora

skozi celoten proces nakupa

Moderen dizajn

Kratek dobavni rok

Garancija na zadovoljstvo

2 leti splošne garancije
10 let garancije na tesnenje strehe

Google mnenja

Pogosta vprašanja

1.Kakšna je cena za vrtne hiške Cubie?

Vsaka hiška CUBIE je personalizirana in narejena po naročilu, zato na strani nimamo podanih cen pod posamezno hiško.

Ceno za svojo vrtno lopo lahko pridobite le z nekaj kliki ter 3 minutami časa. S pomočjo spletnega konfiguratorja sestavite svojo sanjsko hiško. Z oddajo obrazca pa boste na svoj e-naslov TAKOJ prejeli ponudbo s ceno in vsemi informacijami. Za izpolnitev obrazca kliknite TUKAJ.

2.Kako in kje izdelamo vrtne hiške?

Vrtna hiška CUBIE je v celoti izdelana v lastni proizvodnji v Domžalah. Izdelava lesene hiške poteka v visoko organizirani serijski proizvodnji, kjer se sproti preverjajo vsi detajli in skrbi, da je vse na svojem mestu. Imamo tudi ISO 9001 certifikat, kar potrjuje naš nadzorovan delovni proces. Prav tako smo v letu 2021 izpeljali digitalno transformacijo proizvodnje in poskrbeli, da imajo naši mizarski mojstri na voljo sodobno opremo ter še večji nadzor nad kvaliteto končnega produkta. Tekom proizvodnje kakovost hiške preverjamo na 54 kontrolnih točkah. S tem poskrbimo, da so naše lesene kreacije na najvišjem možnem nivoju. Po predhodnem dogovoru omogočamo, da si izdelavo pridete ogledati in se s tem na lastne oči prepričate, da je vrtna hiška v izkušenih, natančnih in varnih rokah.

3.Kakšen material uporabljamo?

Stremimo k izbiri le najbolj kakovostnih materialov na trgu. Vse vrtne hiške so narejene na kovinski konstrukciji in imajo pod, ki zagotavljata stabilnost, trdnost ter dolgo življenjsko dobo hiške. Pred zunanjimi vplivi jih oblečemo v omet, sibirski macesen, eternit ali pločevino. S tem pokrijemo širok spekter potreb naročnikov, kot tudi moderne arhitekture. Kar se tiče lesa, je naša prva izbira vedno sibirski macesen AA kvalitete. Gre za izredno obstojen les, ki zaradi rasti v težkih pogojih vrtni hiški zagotavlja obstojnost in dolgo življenjsko dobo.

4.Ali za vrtne hiške CUBIE potrebujemo gradbeno dovoljenje?

Razložimo novo gradbeno zakonodajo

Po vsej verjetnosti vaša vrtna hiška ne potrebuje gradbenega dovoljenja. V ta namen smo posneli video. Vzemite v znanje, da se predpisi razlikujejo od občine do občine, zato vam priporočamo, da se o skladnosti postavitve izbrane vrtne hiške pozanimate na lokalni upravni enoti, kjer imate namen postaviti vrtno hiško CUBIE.

Priskrbeli smo vam še nekaj informativnih povezav:

- Uradni list (gradbeni zakon) 

- Uradni list (pomožni objekti)

- Nove zahteve za garaže, nadstreške

- Spremembe pri gradbeni dokumentaciji za enostavne objekte, nadstreške, garaže

- Lahko na nezazidljivi parceli leseno hiško spremenite v bivalni objekt?

- Postavitev vrtne lope na njivi

5. Kaj so vrtne hiške CUBIE po meri/ po naročilu?

Pri nas imate možnost izbirati med več možnostmi vrtnih lop CUBIE. Vrtne lope po meri/ po naročilu, vrtne hiške tipskih oblik (standardnih dimenzij) ali referenčne vrtne ute. Večino naročnikov se odloči za prvo možnost (po meri), saj s tem dobijo možnost soustvarjanja ter popolno prilagoditev svojim potrebam in željam. Prav tako želimo vsakomur omogočiti, da si zares oblikuje vrtno lopo po svojih željah in potrebah, mi pa to v čim večji meri spravimo v resničnost. Seveda se moramo držati osnov, kot so kovinska konstrukcija, vrsta strehe, tipi fasade, maksimalne dimenzije (zaradi prevoza) ipd. S tem vrtna hiška obdrži prepoznavno CUBIE kakovost, značaj in stil.

6. Kaj so tipske vrtne hiške?

Lesene tipske vrtne ute CUBIE predstavljajo lope standardnih dimenzij v širini 200 cm, višini 230 cm ter dolžinah 300 cm, 400 cm, 500 cm ali 600 cm. Informativni cenik najdete TUKAJ.

7.Ali je potrebno vzdrževanje lesenih vrtnih hišk CUBIE?

Lesenih vrtnih hišk CUBIE ni potrebno vzdrževati, saj uporabljamo sibirski macesen kvalitete AA, ki je najbolj obstojen les za naše vremenske pogoje. Naravni proces sivenja lesa lahko sicer upočasnimo z oljenjem (možna tudi uporaba pigmentiranih olj za učinek barve). Menimo, da naravno sivenje lesa da lesu poseben značaj in občutek domačnosti, na koncu je odločitev vselej vaša. Izbirate lahko tudi med ometno fasado različnih barv, pločevino in eternit ploščami.

8.Ali lahko preprečimo sivenje lesa?

Sivenje lesa skozi čas

Sivenje lesa je naravni proces, ki mu je težko uiti, a prav sivenje, vzorci letnic in tekstura lesa, dajo temu naravnemu materialu poseben značaj. Sprva se ponavadi sivenje začne pri tleh, kjer je les najbolj na udaru pred dežjem. Morda izgleda, da les ponekod dobi nekake črne pikice, lise. A to je le prehodno, na koncu bo ves les enakomerno posivel v vsej svoji lepoti in zaokrožil celoten videz hiške za vsa nadaljnja leta. Sivenje lahko upočasnimo z oljenjem, ki se tudi sčasoma izpere in je potrebno oljiti vsake 1-3 leta, odvisno od izpostavljenosti in vaših pričakovanj. Barvanje z lakom ne priporočamo, saj ima macesen zaradi visoke vsebnosti olja v strukturi lesa zelo slab oprijem in se barva prične luščiti.

9.Se lahko sibirski macesen barva?

Sibirski macesen na vrtnih hiškah lahko po želji naoljimo s pigmentiranimi olji in damo lesu želen barvni učinek. Olje se sčasoma izpere, zato je potreben ponoven nanos vsake 1-3 leta, odvisno od izpostavljenosti in vaših pričakovanj. Barvanje z lakom ne priporočamo, saj ima macesen zaradi vsebnosti olja v strukturi lesa zelo slab oprijem in se barva prične luščiti.

10.Lahko izbiramo barvo ometne fasade?

Lahko. Na voljo imamo cel spekter ometnih silikonskih fasad, ki so pralne in se jih potrudimo kar najbolje barvno uskladiti s fasado vaše hiške.

11.Kakšna mora biti podlaga na katero se postavi vrtno hiško CUBIE?

Vsekakor najbolj priporočamo betonsko ploščo. Drugače pa vsaj tlakovce na dobro utrjeno podlago.

12.Kako dolgo traja izdelava vrtne lope CUBIE?

Povprečen čas dostave je 30-45 dni, odvisno od sezone. V toplejših mesecih je dobavni rok daljši. Točen termin se določi ob naročilu.

13.Kakšna je razlika med vrtnimi hiškami, lopami in utami?

Pogosto dobimo vprašanje, kaj so razlike med vrtnimi hiškami, lopami in utami CUBIE. V praksi razlike pravzaprav ni. Gre le za različno pojmovanje iste lesene vrtne hiške. Razlike pa nastanejo pri pričakovanjih naročnikov. Namreč pri vrtnih hiškah so pričakovanja višja, saj si predstavljamo hiško z letno kuhinjo ali savno, medtem ko so vrtne ute in lope namenjene predvsem za shranjevanje vrtnega orodja.

 • uspešnih poslovnih let

 • +

  izdelanih Cubie hišk

 • št.

  v modularni gradnji iz naravnih materialov

 • srčnih in strokovnih sodelavcev

 • Bureau Veritas

Z Leanpay je nakup CUBIE hiške enostaven

Zakaj Leanpay?

 • Do 84 obrokov
 • Že za manj kot 100 €/mesec
 • Brez skritih stroškov
 • Hitro in brez papirologije
 • Obisk banke ni potreben

Vaš strokovni svetovalec

Marko Hrovat

Marko Hrovat

zastopnik in solastnik

Z največjim veseljem odgovorim na vsa vaša vprašanja in dileme.
Dosegljiv sem na telefonski številki 01 724 82 05, od ponedeljka do četrtka med 8. in 16. uro in ob petkih med 6. in 14. uro ali na e-naslov [email protected]

CO2 nevtralni obrtnik