Pergole

Široka ponudba lesenih pergol za senčenje vaše terase. Na voljo so pergole iz smreke in sibirskega macesna.

Kako pergolo umestiti v prostor?

Skrbno načrtovanje

Za izdelavo lesene pergole si radi vzamemo čas, saj lahko le na ta način naredimo vrhunski izdelek...

Pri konstruiranju lesene pergole je pomembno, da le to tudi stilsko umestimo v lokalno okolje. Barvna kombinacija, izbira materiala, vrsta kritine, tok svetlobe... Vse to vpliva na končni izgled. Ker smo v preteklosti sodelovali pri kar veliko podobnih projektih, imamo dobro osnovo, da za vas najdemo pravo rešitev. Izkušnje imamo z različnimi materiali in vrstami kritin. Spoznali smo se z različnimi načini vpetja v hišo ali podlago. Ker je vsaka pergola skonstruirana praktično iz nič, so izkušnje na tem področju še kako pomembne. Da je pergola izdelana kvalitetno, morajo biti vsi sestavni deli izdelani premišljeno in predvsem - delujoči (tudi v praksi). Podstavek mora držati steber, kritina mora tesniti - ne samo po površini ampak tudi pri spoju s hišo. Les ne sme preveč razpokati, saj to lahko poškoduje kritino. Dejavnikov, kjer gre lahko kaj narobe, je veliko. Največ pa je odvisno od izvajalca in pristopa k projektu.

Pozornost za detajle

Detajli so tisti, ki celoto naredijo vrhunsko, ali pa jo pokvarijo. Da je pergola izdelana natančno in skladno z dogovorom...

...je potrebno izpolniti dva glavna pogoja. Prvi je, da so v ekipi zaposleni mizarji, ki imajo izkušnje in občutek za delo z lesom. Dobri in natančni mizarji so dandanes prava redkost. Trudimo pa se, da jih je v naši ekipi dovolj, da se lahko prilagajamo razmeram na trgu. Dobra ekipa, pa še ni pogoj, da bo izdelek narejen dobro. Za natančno izdelavo si moramo vzeti čas. Čas pa ima iz dneva v dan višjo ceno. Trudimo se, da si za kvalitetno montažo vzamemo dovolj časa. Le tako lahko poskrbimo za detajle, ki so ključnega pomena za izpolnitev pričakovanj stranke.

Prednosti lesene pergole iz naše proizvodnje:

  Za lesene pergole uporabljamo samo les, ki je sušen v sušilnici, zato so površine lesenih pergol in lesenih nadstreškov zelo gladko obdelane, les pa se na soncu in dežju bistveno manj razteza. Posledično se kasneje pojavi manj napak (razpoke, krivljenje).
  Površine lesene pergole so gladko oblane in dvojno brušene.
  Vsi elementi pergole, ki presežejo debelino 7 cm, so lepljeni iz več delov s preizkušenimi vodoodpornimi lepili.
  V pergolah iz naše proizvodnje ne boste našli "stržena" (sredine hloda), zato je v veliki meri zmanjšana možnost nastanka razpok, ki lahko nastanejo pri atmosferskih vplivih.
  Imamo lastno impregnacijo lesa, s katero podaljšamo življenjsko dobo vaše lesene pergole.
  Za pritrjevanje uporabljamo vroče cinkan pritrdilni material ali INOX materiale.
  Vse lesene pergole na fotografijah so iz naše proizvodnje.

Brezplačni produktni katalog

Bi ponudbo Mizarstva Hrovat radi natisnili in pokazali še komu? Prenesite kratek katalog glavnih izdelkov iz naše ponudbe.

Zavrti me levo ali desno

Prednosti naše lesene pergole

Mi smo prava izbira za vaš projekt.

vse lesene pergole so unikatne

znamo prisluhniti in ponuditi najboljšo rešitev

neskončno možnosti prilagajanja

več vrst kritin

obilo dodatne opreme

Vroča kad na našem vikendu je bila najboljša odločitev do zdaj. Z ženo si ob vikendih vedno rada privoščiva sproščanje, še posebno uživava ob jasnih večerih, ko opazujeva zvezdnato nebo. Hvala Hrovatom za idejo in seveda kvalitetno izvedbo.

Roman Lipnik
Kaj pravijo naši naročniki

Ko smo si zaželeli vrtno lopo poleg naše hiše, smo na spletu našli vaše mizarstvo. S končnim izdelkom ste pokazali, da smo se prav odločili.

Peter Kovač
Kaj pravijo naši naročniki

Sem izjemno zadovoljen z izdelavo brunarice Mizarstva Hrovat. Kvaliteta s prijaznostjo celotne ekipe. Prijatelji me vedno sprašujejo, kdo je naredil najino brunarico. In vedno z veseljem povem, da so jo naredili v Mizarstvu Hrovat.

Ivo Špendal
Kaj pravijo naši naročniki