Lesene fasade

Izdelava lesenih fasad po naročilu iz pravega sibirskega macesna, termo obdelanega lesa, smreke in ostalih drevesnih vrst.

Les je tisto, kar da vaši hiši dušo in življenje! Ne pozabite nanj.

Vse kategorije Romb letve Lesene fasade Novo Pergole Projekti Senčila Sveže iz naše delavnice Sibirski macesen Letve s kroženim robom Opažne letve Eksotični lesovi

Prednosti lesene fasade

Smo eno prvih podjetij v Sloveniji, ki se je začelo ukvarjati z izdelavo lesenih fasad iz sibirskega macesna, zato smo na tem področju skozi leta pridobili veliko izkušenj. Poleg smrekovega lesa in eksotičnih lesov, je sibirski macesen največkrat uporabljen les pri izdelavi lesenih fasad. Odlikuje ga velika trajnost in trpežnost. Ker smo proizvodno podjetje, vse fasadne elemente izdelamo sami, direktno iz surovine. Posledično lahko dosežemo bistveno boljšo kvaliteto od že izdelanih elementov, ki se dobijo na tržišču. Neprimeren les namreč lahko izločimo že pred samo predelavo v končni izdelek.

Možen pa je tudi nakup kompletnega materiala za fasado!

Sibirski macesen
Zakaj naročiti izdelavo lesene fasade iz sibirskega macesna pri nas?

  Imamo že več kot 50 let izkušenj predelavo masivnega lesa.
  Lesene fasade izdelujemo že vrsto let in smo si nabrali že veliko izkušenj na tem področju.
  Pri izdelavi lesene fasade iz sibirskega macesna uporabljamo samo najbolj kvaliteten les.
  Večino lesa, ki ga uporabljamo za izdelavo lesenih fasad iz Sibirskega macesna, po gostoti spada med resonančno kvaliteto lesa. To pomeni, da je na 1 cm lesene mase lahko tudi  10  ali več letnic. Takšna gostota lesa zmanjšuje delovanje lesa, obenem pa je trajnost takšnega lesa v primerjavi z lesom, ki ima redko strukturo letnic, veliko daljša.
  Za izdelavo naših lesenih fasad uporabljamo samo les, ki je sušen sušilnici na primerno vlažnost. Zato so površine lesene fasade zelo gladko obdelane, les se pa na soncu in dežju bistveno manj razteza. Posledično se kasneje pojavi manj napak (razpoke, krivljenje, sušenje).
  Les za fasade je dodatno dvojno brušen. Z dodatnim brušenjem doseženo precej lepši videz vaše fasade.
  V lesenih fasadah, ki jih izdelamo mi, ne boste našli "stržena", oziroma sredine hloda, zato je v veliki meri zmanjšana možnost nastanka razpok, ki lahko nastanejo pri atmosferskih vplivih.
  Sibirski macesen z leti posivi. Če tega ne želite, lahko les oljimo. Uporabljamo tudi olja s pigmentom, ki spremenijo barvni odtenek lesa in s tem prekrijejo sivino.
  Podkonstrukcija lesene fasade izdelane pri nas, je lahko impregnirana s potapljanjem.
  Imamo dobre reference na področju izdelave lesenih fasad - zgoraj si jih lahko tudi ogledate.

Brezplačni produktni katalog

Bi ponudbo Mizarstva Hrovat radi natisnili in pokazali še komu? Prenesite kratek katalog glavnih izdelkov iz naše ponudbe.

Zavrti me levo ali desno

Prednosti naših fasad

Mi smo prava izbira za vaš projekt.

prisluhnemo vašim željam

izdelamo na ključ

nadzor nad kvaliteto – les predelujemo sami!

možnost izbire materiala

možnost oljenja

Vroča kad na našem vikendu je bila najboljša odločitev do zdaj. Z ženo si ob vikendih vedno rada privoščiva sproščanje, še posebno uživava ob jasnih večerih, ko opazujeva zvezdnato nebo. Hvala Hrovatom za idejo in seveda kvalitetno izvedbo.

Roman Lipnik
Kaj pravijo naši naročniki

Ko smo si zaželeli vrtno lopo poleg naše hiše, smo na spletu našli vaše mizarstvo. S končnim izdelkom ste pokazali, da smo se prav odločili.

Peter Kovač
Kaj pravijo naši naročniki

Sem izjemno zadovoljen z izdelavo brunarice Mizarstva Hrovat. Kvaliteta s prijaznostjo celotne ekipe. Prijatelji me vedno sprašujejo, kdo je naredil najino brunarico. In vedno z veseljem povem, da so jo naredili v Mizarstvu Hrovat.

Ivo Špendal
Kaj pravijo naši naročniki