111

1. Kaj so vrtne hiške CUBIE po meri/ po naročilu?

Pri nas imate možnost izbirati med več možnostmi vrtnih lop CUBIE. Vrtne lope po meri/ po naročilu, vrtne hiške tipskih oblik (standardnih dimenzij) ali referenčne vrtne ute. Večino naročnikov se odloči za prvo možnost (po meri), saj s tem dobijo možnost soustvarjanja ter popolno prilagoditev svojim potrebam in željam. Prav tako želimo vsakomur omogočiti, da si zares oblikuje vrtno lopo po svojih željah in potrebah, mi pa to v čim večji meri spravimo v resničnost. Seveda se moramo držati osnov, kot so kovinska konstrukcija, vrsta strehe, tipi fasade, maksimalne dimenzije (zaradi prevoza) ipd. S tem vrtna hiška obdrži prepoznavno CUBIE kakovost, značaj in stil.

2.Se lahko sibirski macesen barva?

Sibirski macesen na vrtnih hiškah lahko po želji naoljimo s pigmentiranimi olji in damo lesu želen barvni učinek. Olje se sčasoma izpere, zato je potreben ponoven nanos vsake 1-3 leta, odvisno od izpostavljenosti in vaših pričakovanj. Barvanje z lakom ne priporočamo, saj ima macesen zaradi vsebnosti olja v strukturi lesa zelo slab oprijem in se barva prične luščiti.

3.Ali za vrtne hiške CUBIE potrebujemo gradbeno dovoljenje?

Razložimo novo gradbeno zakonodajo

Po vsej verjetnosti vaša vrtna hiška ne potrebuje gradbenega dovoljenja. V ta namen smo posneli video. Vzemite v znanje, da se predpisi razlikujejo od občine do občine, zato vam priporočamo, da se o skladnosti postavitve izbrane vrtne hiške pozanimate na lokalni upravni enoti, kjer imate namen postaviti vrtno hiško CUBIE.

Priskrbeli smo vam še nekaj informativnih povezav:

- Uradni list (gradbeni zakon) 

- Uradni list (pomožni objekti)

- Nove zahteve za garaže, nadstreške

- Spremembe pri gradbeni dokumentaciji za enostavne objekte, nadstreške, garaže

- Lahko na nezazidljivi parceli leseno hiško spremenite v bivalni objekt?

- Postavitev vrtne lope na njivi

4.Kako dolgo traja izdelava vrtne lope CUBIE?

Povprečen čas dostave je 30-45 dni, odvisno od sezone. V toplejših mesecih je dobavni rok daljši. Točen termin se določi ob naročilu.

5.Kakšna mora biti podlaga na katero se postavi vrtno hiško CUBIE?

Vsekakor najbolj priporočamo betonsko ploščo. Drugače pa vsaj tlakovce na dobro utrjeno podlago.

6.Lahko izbiramo barvo ometne fasade?

Lahko. Na voljo imamo cel spekter ometnih silikonskih fasad, ki so pralne in se jih potrudimo kar najbolje barvno uskladiti s fasado vaše hiške.

7.Ali lahko preprečimo sivenje lesa?

Sivenje lesa skozi čas

Sivenje lesa je naravni proces, ki mu je težko uiti, a prav sivenje, vzorci letnic in tekstura lesa, dajo temu naravnemu materialu poseben značaj. Sprva se ponavadi sivenje začne pri tleh, kjer je les najbolj na udaru pred dežjem. Morda izgleda, da les ponekod dobi nekake črne pikice, lise. A to je le prehodno, na koncu bo ves les enakomerno posivel v vsej svoji lepoti in zaokrožil celoten videz hiške za vsa nadaljnja leta. Sivenje lahko upočasnimo z oljenjem, ki se tudi sčasoma izpere in je potrebno oljiti vsake 1-3 leta, odvisno od izpostavljenosti in vaših pričakovanj. Barvanje z lakom ne priporočamo, saj ima macesen zaradi visoke vsebnosti olja v strukturi lesa zelo slab oprijem in se barva prične luščiti.

8.Ali je potrebno vzdrževanje lesenih vrtnih hišk CUBIE?

Lesenih vrtnih hišk CUBIE ni potrebno vzdrževati, saj uporabljamo sibirski macesen kvalitete AA, ki je najbolj obstojen les za naše vremenske pogoje. Naravni proces sivenja lesa lahko sicer upočasnimo z oljenjem (možna tudi uporaba pigmentiranih olj za učinek barve). Menimo, da naravno sivenje lesa da lesu poseben značaj in občutek domačnosti, na koncu je odločitev vselej vaša. Izbirate lahko tudi med ometno fasado različnih barv, pločevino in eternit ploščami.

9.Kakšna je razlika med vrtnimi hiškami, lopami in utami?

Pogosto dobimo vprašanje, kaj so razlike med vrtnimi hiškami, lopami in utami CUBIE. V praksi razlike pravzaprav ni. Gre le za različno pojmovanje iste lesene vrtne hiške. Razlike pa nastanejo pri pričakovanjih naročnikov. Namreč pri vrtnih hiškah so pričakovanja višja, saj si predstavljamo hiško z letno kuhinjo ali savno, medtem ko so vrtne ute in lope namenjene predvsem za shranjevanje vrtnega orodja.

10. Ali izdelate tudi dvojno lopo /dvojček, da si jo delim s sosedom?

Lahko tudi, tudi take hiške smo že izdelali. Naredimo dva ločena vhoda in predelno steno, po dogovoru skratka.

11. Ali je hiška pritrjena na temeljno ploščo?

V večini primerov ne, je zadeva stvar dogovora.

12.Zakaj je dobro, da ima lopa pod?

V primeru, da lopa nima poda, lahko ob nevihti voda zateka v lopo, kar vam lahko povzroči škodo na stvareh v lopi. Če uta nima poda se tudi prepreči zračenje lope. Lopa je v primeru poda dvignjena od tal, pod pa ima reže skozi katere se lopa zrači.

13. Ali je možno v enem objektu imeti tako izolirano sobo kot vrtno lopo?

Seveda, prilagodimo se vašim željam in potrebam. Zato smo tu.

14. Ali je možno hiško CUBIE postaviti na teraso 1. nadstropja?

Če je terasa dostopna z Hiab tovornjakom za dostavo na svoje mesto, lahko. Ob predpostavki, da izgradnja terase zdrži težo hiške.

15. Ali je možno vrtno hiško CUBIE uporabiti kot prizidek?

Je možno. Naredimo jo kot samostojen objekt in jo priključimo k obstoječi enoti, poskrbimo za vodotesnost strehe in zidov.

16. Ali pridete k nam na izmero?

Če ocenite, da ne morete poslati točnih podatkov dimenzij zaradi zahtevnega terena ali vas skrbi prevoz modularne hiške po odročnih ozkih cestah, pridemo lahko na ogled in izmero opravimo tudi mi.

17. Ali so hiške odporne na vremenske pojave kot so nevihte, sneg, burja?

Hiške so odporne na naše vremenske razmere, saj so narejene iz kovinske konstrukcije, trpežnih in kakovostnih materialov. Streha je primerna za snežne obremenitve v Sloveniji, hkrati pa je dovolj težka, da je močan veter ne premakne (podreti je zaradi kovinske konstrukcije ne more). V primeru postavitve na lokacijo z ekstremnimi pogoji lahko hiško dodatno vijačimo v tla.

18. Kako dostavite lopo CUBIE?

Kako dostavimo vrtno hiško?

Že dokončno izdelano modularno lopo dostavimo z Hiab tovornjakom, oziroma avtodvigalom, če je lopa težja ali pa razdalja večja, kot jo premore Hiab kamion. Hiško nato na lokaciji v eni uri postavimo. Opravimo tudi regulacijo tačk glede na višino in razgibanost terena.

19. Se okno na vrtni hiški CUBIE odpira?

Standardno okno se ne odpira. Potrebe po odpiranju ni, saj se lopa zrači skozi tla. Lahko pa si seveda izberete tudi okno, ki ima možnost odpiranja.

20. Kakšna je streha hišk CUBIE?

Standardna streha je sestavljena iz OSB plošče, filca in zgornjo plastjo iz SIKA folije. Z leti izkušenj smo se izpopolnili v vodotesnosti strehe, kar je naša velika prednost. S ponosom povemo, da je s sistemom Sika pokritih preko 300 Cubie hišk in vse strehe tesnijo. Na streho tudi nudimo 10 let garancije.

21.Kako se vrtna hiška CUBIE zaklepa?

Imamo zaklepni mehanizem, ki deluje podobno kot zaklepanje trezorja. S pomikom mehanizma se vrata zaklenejo. Vrata so tako varna pred vsiljivci.

22.Kakšna je cena za vrtne hiške Cubie?

Vsaka hiška CUBIE je personalizirana in narejena po naročilu, zato na strani nimamo podanih cen pod posamezno hiško.

Ceno za svojo vrtno lopo lahko pridobite le z nekaj kliki ter 3 minutami časa. S pomočjo spletnega konfiguratorja sestavite svojo sanjsko hiško. Z oddajo obrazca pa boste na svoj e-naslov TAKOJ prejeli ponudbo s ceno in vsemi informacijami. Za izpolnitev obrazca kliknite TUKAJ.

23.Kako in kje izdelamo vrtne hiške?

Vrtna hiška CUBIE je v celoti izdelana v lastni proizvodnji v Domžalah. Izdelava lesene hiške poteka v visoko organizirani serijski proizvodnji, kjer se sproti preverjajo vsi detajli in skrbi, da je vse na svojem mestu. Imamo tudi ISO 9001 certifikat, kar potrjuje naš nadzorovan delovni proces. Prav tako smo v letu 2021 izpeljali digitalno transformacijo proizvodnje in poskrbeli, da imajo naši mizarski mojstri na voljo sodobno opremo ter še večji nadzor nad kvaliteto končnega produkta. Tekom proizvodnje kakovost hiške preverjamo na 54 kontrolnih točkah. S tem poskrbimo, da so naše lesene kreacije na najvišjem možnem nivoju. Po predhodnem dogovoru omogočamo, da si izdelavo pridete ogledati in se s tem na lastne oči prepričate, da je vrtna hiška v izkušenih, natančnih in varnih rokah.

24.Kakšen material uporabljamo?

Stremimo k izbiri le najbolj kakovostnih materialov na trgu. Vse vrtne hiške so narejene na kovinski konstrukciji in imajo pod, ki zagotavljata stabilnost, trdnost ter dolgo življenjsko dobo hiške. Pred zunanjimi vplivi jih oblečemo v omet, sibirski macesen, eternit ali pločevino. S tem pokrijemo širok spekter potreb naročnikov, kot tudi moderne arhitekture. Kar se tiče lesa, je naša prva izbira vedno sibirski macesen AA kvalitete. Gre za izredno obstojen les, ki zaradi rasti v težkih pogojih vrtni hiški zagotavlja obstojnost in dolgo življenjsko dobo.

25.Je mogoče plačilo na obroke?

Imamo tudi možnost plačila na obroke, z namenom, da vam olajšamo in poenostavimo investicijo v CUBIE hiško. Obročno plačevanje imamo omogočeno preko Lean Pay. Prednosti?

➡Obisk banke NI potreben. Vse uredite pri nas.

➡Hitro in brez papirologije.

➡Brez skritih stroškov.

➡Do 84 obrokov.

➡Za manj kot 100 EUR / mesec.

➡V znesku do 12.000 EUR.