Mi smo mizarstvo Hrovat

Mi smo mizarstvo Hrovat

Zgodovina podjetja

“The only way to do great work is to love what you do.”
– Steve Jobs

 10. februar 1964

Z odločbo dne 10.2.1964 je bilo izdano obrtno dovoljenje za opravljanje mizarskih del pod imenom Mizarstvo Hrovat Franc. In takrat se je začelo... Franc je stavbno ter sobno pohištvo pričel izdelovati kar na dvorišču rojstne domačije ter si z močno voljo in trdim delom uspel kupiti prvi skobeljni stroj ter se preselil v prostore propadlega "Kraljevega mlina".

 1971

Ker se je obseg zadovoljnih strank hitro večal, mu je prvič uspelo kupiti lastno zemljo, na njej pa je postavil dve leseni baraki. Končno si je lahko uredil lastne poslovne prostore. Zanj in za celotno družino Hrovat je je bil velik korak! Tedaj so bili vsi mnenja, da je z lastno proizvodno delavnico poslanstvo podjetja izpolnjeno, pa je vendar sledilo sladko presenečenje. Kaj kmalu, je bilo prostora za normalno delovanje podjetja premalo! Tedaj se je začelo zares...

1975

Nakup bivše kleparske delavnice na naslovu Masljeva 8a, kjer podjetje deluje še danes! Z izdelovanjem visokokakovostnih letev iz masivnega lesa, je podjetje postalo zanesljiv dobavitelj večjim proizvodnim obratom v pohištveni, avtomobilski, prehrambeni industriji, hkrati, pa je Franc pričel z razvojem lastnih produktov (opažne letve, vrtno pohištvo...). Vse to je zadostovalo, da je delavnico temeljito prenovil in posodobil strojni park. Ves trud je bil poplačan! Kako dober občutek!!!

 1985

Za skromno družino Hrovat, ki si je z lastnimi rokami prigarala svoj lasten dom, svoje zemljišče in svojo mizarsko delavnico, se je zgodilo nepredstaviljivo! Franc je pričel z gradnjo novega proizvodnega kompleksa, ki je s preko 1000m2 pokritih površin končno zadoščal obsegu dela. V tem kompleksu, se še danes odvijajo glavni proizvodni procesi.

 1997

Po upokojitvi Franca, družinsko tradicijo prevzame njegov sin Marko in v naslednjih letih popolnoma preuredi prodajni program. Podjetje je sčasoma pričelo razvijati celovite rešitve za opremo vrta in okolice ter z inovativnimi projekti gradilo zaupanje strank. Tedaj je polovica zaposlenih v podjetju del družine Hrovat.

2012

K podjetju se pridruži tudi vnuk Jaka, ki z novo energijo ter močno željo po ustvarjanju pomembno prispeva pri nadaljnem razvoju družbe.

2015

S ponosom predstavljamo naš prvi globalno usmerjen projekt, pod blagovno znamko Glamping Solutions (www.glampingsolutions.com). Celovite rešitve za načtovanje in izvedbo destinacij glamuroznega kampiranja, smo predstavili na sejmu Salon Sett v Montpellier-u, v Franciji in doživeli pozitiven odziv.

2017

Smo močnejši kot kdajkoli! Jasna vizija, energičnost, zanesljiva ekipa in usmerjenost k rezultatom so naše največje prednosti. Neprestano pridobivamo nova znanja, odprti smo za spremembe, sprejemamo najnovejšo tehnologijo in gradimo na medsebojnem zaupanju. To nas naredi dovolj dobre, da postavljamo trende v lesni industriji!

2019

Inovativni izdelki in jasna vizija sta plod nenehnega ustvarjanja preteklih let. Smo mnenja, da je to šele začetek nečesa večjega... začetek velike zgodbe malega obrtnika, katerega luč je vse močnejša in močnejša. In želimo si, da ta svetloba nekoč zasije po celem svetu. Naša družina je zrasla za kar nekaj članov. V letu 2019 naše kreacije s ponosom predstavljamo na popolnoma novi spletni strani hrovat.net, ki smo jo gradili skoraj 2 leti. Nanjo smo ponosni kot na lastnega otroka! :)

2020

Postali smo CO2 nevtralni obrtniki. Posadimo toliko dreves kot jih posekamo, hkrati pa z zasaditvijo dreves kompenziramo CO2, ki ga spustimo v zrak. To nas je motiviralo, da smo ustanovili projekt Treecelet, s pomočjo katerega širimo zgodbo o sajenju dreves globalno. Treecelet je zapestnica, ki sadi drevesa. V prvem letu smo uspeli posaditi 180.000 dreves. Imamo podpornike iz več kot 30 držav. Več o projektu.

2021

Osvežili smo naše poslanstvo in vizijo. S pomočjo pridobljenih sredstev iz razpisa »Digitalna transformacija« postajamo hitro rastoča vitka organizacija. Definirali smo vrednote, ki so postale naš kompas in tako še lažje širimo »dobro« v svetu. Sedaj so vsi zaposleni vključeni v razvoj in poslovanje podjetja. Povezani smo bolj kot kadarkoli prej. Skupaj smo ponosni, da delamo spremembo v svetu. Cubie hišice postajajo še lepše, še drznejše in še bolj kvalitetne. Še vedno sadimo drevesa (Treecelet)  – do sredine leta smo jih posadili že 340.000! Hvala vam.

Franc danes uživa skromno življenje ob prisotnosti žene Katarine, ki mu je skozi celotno podjetniško pot stala ob strani in ga podpirala. Na svoje potomce je zelo ponosen. »Franc, hvala ti še enkrat!«

Franc-in-Katarina-z-vnukom

Danes ekipo sestavlja 23 sodelavcev, ki se uspešno spopadajo z vsakdanjimi izzivi in krojijo prihodnost podjetja.

 

 

Srebrni znak odlicnosti v gradbenistvu.cdr