Katere tipe senčil poznamo?

Vsi uživamo v dobri senci. Počitek v njenem hladu in osvežilna pijača je ena izmed največjih užitkov poletnega vrta.

Ker pa je poletje že skoraj na vrhuncu in vročina neznosno pripeka, je današnja tema ravno pravšnja, saj vam bo zagotovo dala nove ideje, kako vrt in hišo zasenčiti in uživati v prijetni hladni senci.

1. LESENA DRSNA POLKNA

Polkna so odličen dodatek k vsaki hiši ali vikendu. Ne samo, da efektivno zaščitijo objekt pred vročino, temveč jo zaradi unikatnega videza polepšajo in arhitekturno nadgradijo.

Na slednjo lastnost smo bili še posebej pozorni, ko smo razvijali svoj novi izdelek. Lesena drsna polkna so kombinacija inox konstrukcije in sibirskega macesna in združujejo estetiko ter kvaliteto. Poleg tega imajo polkna imajo mehko odpiranje in mehanizem za zaklepanje od znotraj.

Lesena drsna polkna odpiranje

Leseno fasado polken lahko prilagodimo že obstoječi fasadi in s tem celoten videz objekta povežemo v celoto.

2. SENČENJE Z BRISOLEJI

Brisoleji so ena izmed najbolj zanimivih senčil. Z vsestransko uporabnostjo (uporabimo jih lahko kot steno, ograjo ali streho) postajajo vedno bolj priljubljen dodatek na vrtu.

Z gibljivimi paneli efektivno uravnavamo stopnjo svetlobe na vrtu oz. pod pergolo, ob močnem vetru pa jih lahko popolnoma zapremo in se tako zaščitimo.

Leseni vrtni Brisolej Begunje terasa

Ob pravilni umestitvi bo to senčilo zagotovo popestrilo vaš vrt ter mu dalo nove dimenzije. Več o tem pa si lahko preberete tudi v enem izmed naših prejšnjih zapisov, kjer smo na primerih pokazali, kako in kam lahko vključimo brisoleje na svoj vrt. Najdete ga TUKAJ.

3. PROSOJNE KRITINE

Med prosojne kritine štejemo platnena in steklena senčila ter polikarbonatne plošče. Izpostavili bi predvsem platnena senčila, saj omogočajo odlično regulacijo svetlobe. Vaša terasa bo med zimo obsijana s soncem, poleti pa bo počivala v prijetni senci.

Drsna-pergola-Rudnik-4

Poleg enostavne regulacije svetlobe se lahko pri platnenih senčilih prilagaja širina polja, barvo oz. vzorec in način fiksiranja. Lahko se namestijo tudi pod polikarbonatne plošče in s tem teraso efektivno zaščiti teko pred dežjem kot tudi pred soncem.

4. SENČENJE Z LETVICAMI

Zadnji tip senčenja pa je še posebej odličen za kritino pergole ali nadstreška. Letvice so montirane na zgornjo stran kritine ter ustvarijo igro svetlobe, ki poskrbi za prijeten ambient pod objektom. S pokritjem celotne pergole oz. nadstreška pa to senčilo poskrbi za nižjo temperaturo in posledično odličen kraj, kjer si oddahnemo od dnevne vročine.

Senčenje dolgi most2

Torej, ko se boste naslednjič odločali o senčenju svojega vrta oz. terasa, boste vedeli, na kaj morate biti pozorni. Če pa imate še kakšna dodatna vprašanja, pa nas lahko vedno pokličete ali pošljete povpraševanje ter z veseljem vam bomo svetovali.