682
Datum objave: 18. april 2019

Brisoleji so odlični dodatek k vsakemu vrtu. S svojo fleksibilnostjo vaš vrt popeljejo na novo raven ter mu dodajo pridih edinstvenosti.

Če brisolejev še ne poznate, kliknite TUKAJ, kjer smo se o njih malce več razpisali.

V spodnjem prispevku pa bomo govorili o različnih uporabah brisoleja in zakaj menimo, da bo to produkt, ki ga bomo našli na vedno več vrtovih.

UPORABA 1: Senčenje strehe

Prva uporabo najdemo v senčenju strehe. Z njimi uravnavamo raven svetlobe, ki jo želimo imeti na vrtu, poleg tega pa nas zaščiti tudi pred vremenskimi pojavi, kot sta dež in veter, ker je še posebej uporabno za nenadne poletne plohe, ki nam lahko hitro uničijo piknik. Z brisolejem bo to le še stvar preteklosti.

UPORABA 2: Proti vetrovna stena

Podobno kot pri strehi se lahko brisole uporabi namesto stene. Lahko je to del terase, ki jo s tem efektivno zaščitimo pred vetrom, lahko pa je to prosto stoječi brisole, ki zavaruje teraso. Vsekakor je to ena izmed najbolj priljubljenih uporab tega izdelka, saj ima številne prednosti.

Omeniti moramo tudi, da poznamo vertikalne in horizontalne brisoleje. Vertikalni se uporabljajo za zaščito celotne stene oz. zaščitijo celotno stran nadstreška. Medtem, ko so horizontalni največkrat uporabljeni za delno zaščito in ga kombiniramo z betonsko steno ipd. Vsekakor pa niste omejeni s tem, saj je vse narejeno po naročilu in vsak si ga prilagodi po svojih željah in potrebah.

UPORABA 3: Vrtna ograja

Ko govorimo o brisolejih, vedno govorimo o zgoraj omenjenih možnostih. Zelo redko pa se dotaknemo še ene uporabe, ki ne samo, da s tem pridobi večjo funkcionalnost, temveč poskrbi za unikaten videz celotnega vrta.

S premikajočimi ograjnimi lamelami bomo lahko bolje uravnali svetlobo, ki pade na vrt obenem pa bomo imeli še vedno dovolj zasebnosti in zaščite pred radovednimi pogledi, kar bo omogočilo mir in sproščene trenutke v krogu najbližjih.

Dodatno prednost pa najdemo v estetskosti, saj bodo premikajoči paneli zagotovo poskrbeli za marsikateri pogled mimoidočih, saj ne nazadnje ograj, kjer uravnamo svetlobo, res ni veliko.

Torej, če potrebujete zaščito steno za vašo pergolo, ali pa novo streho nad teraso, potem so brisoleji odlična izbira. So skupek unikatnosti, estetskosti in predvsem funkcionalnosti. Prinašajo nove dimenzije na vaš vrt predvsem pa fleksibilnost, da vanj spustite toliko svetlobe, kot jo želite. To pomeni, da lahko cel dan uživate v prijetni senci ali pa pustite ravno pravšnji količini sončnih žarkov, da vaš božajo po obrazu.