Eco destinacije, kjer si boste z naravo napolnili baterije 2. del

  • 25 februarja, 2019
  • Domen

Ste že na počitnicah? Vsekakor upamo, da ste nekje v senci in se hladite s hladno pijačo, ker vročina je zadnje dni zares pokazala zobe. Če pa še vedno iščete svojo letošnjo dopustniško destinacijo, potem samo srknite malo pijače in se zleknite, ter si preberite naš drugi sklop ECO destinacij, ki nudijo umirjen oddih v objemu narave.

V našem prvem delu, smo že govorili o 3 TOP destinacijah, kjer lahko kampirate na drevesu, uživate v samoti ali hodite po neokrnjeni naravi planin. Za več, si preberite 1. del.

Danes pa bomo bolj kampirali. Zato se udobno namestite in morda vas bo kakšna destinacija prepričala, da jo boste še letos obiskali.

CAMPING BLED

 

Bi se radi zbudili v idilični gorski pokrajini, kjer vas iz sna prebudi ptičje petje? Potem je Camping Bled pravi za vas. Idiličen kamp je postavljen neposredno na obalo blejskega jezera, ki bo vedno poskrbelo za pravo ohladitev.

Oddaljen le nekaj kilometrov vas čaka še en biser Slovenije. Bohinj vas bo s svojo preprostostjo in lepoto zagotovo prepričal. Torej, če iščete oddih v naravi, kjer se boste lahko vsak dan sprehajali po dih jemajoči naravi, potem obiščite Camping Bled. Ne bomo pa nič jezni, če se boste kakšen dan sproščali v naši vroči kadi.

ZIDANICA RATAJ

Sredi dolenjskih vinogradov vas čaka idilična hiška, kjer vas kot dobrodošlica počaka kozarec cvička, domač kruh in salama.

V bližini je veliko pohodniških destinacij, ki ne prepričajo samo z lepo naravo, temveč tudi z razgledi na dolenjske vinograde. Zidanica ponuja tudi brezplačen najem dveh koles ter ribiškega čolna.

Vsekakor destinacija, ki vas bo napolnila z novimi močmi, predvsem pa odklopila od hiper sveta, ki nam povzroča stres.

GLAMPING RIBNO

Še en biser sredi gorenjske narave. V neposredni bližini Bleda vas med reko Savo in zelenim smrekovim gozdom čaka 6 idiličnih hišic. Vse narejene iz slovenskega lesa, naravo približajo gostu in ga povežejo z najbolj prvinskimi občutki.

Poleg kampiranja s stilom, vas v okolici seveda čaka obilje slovenskih dobrot. Veslanje na naš edini otok, sladkanje s kremšnito ter pohod na kakšnega izmed gorskih vršacev, Glamping Ribno postavlja na sam vrh destinacij za vse, ki si želijo drugačnega oddiha.

APARTMAJI SMOLEJ

Nad jezerom Jasna se sredi narave nahajajo apartmaji Smolej. Namenjeni so vsem tipom dopustnikov. Družine lahko uživajo vletnem vrtu, kjer se bodo otroci igrali v bazenu, vi pa se boste medtem sproščali s hladno pijačo v roki.

Na drugi strani pa boste svoj raj našli tudi malce bolj adrenalinski navdušenci. Zaradi lokacije, je v okolici apartmajev veliko pohodniških destinacij, ki bodo poskrbele za osupljive razglede in trenutke, ki se vam bodo vtisnili v spomin.

Za sproščene večerne trenutke pa bo poskrbela naša lesena savna, kjer se boste po napornih dnevih sprostili in znebili strupoviz vašega telesa.

KAMP KOREN

Pod Triglavskim narodnim parkom vas morda čaka ena izmed najbolj idiličnih kamping lokacij. Kamp Koren je namenjen iskalcem pristnih doživetij. Namestite se v brunarico, glamping hiško ali pa samo postavite preprost šotor. Za vsakogar se bo našel prostor.

Idealno je za ljudi, ki iščejo malce bolj aktivne počitnice, saj sam kamp ponuja veliko aktivnosti. Z lokalnimi vodiči se boste sprehodili po gorskih vršacih, s kolesom vozili po gozdnih poteh ali pa spustili pa divjih brzicah. Seveda vse to lahko storite v lastni režiji in si svoj dopust naredite drugačen in adrenalinski.

Ne glede na to, kaj so vaše preference, je Kamp Koren definitivno lokacija, ki bo za vsakega dopustnika našla aktivnost, ki mu bo ustrezala.

Sedaj pa pot pod noge in obiščite enega izmed ECO destinacij, ki smo jih opisali v preteklih dveh prispevkih. Ne samo, da bo vaš letošnji dopust unikaten, temveč boste s tem tudi podprli slovenski turizem in obiskali slovenske naravne bisere.