698
Datum objave: 25. februar 2019

Velika verjetnost je, da ta članek berete na dopustu, kjer brezskrbno uživate v senci borovca ali pa pustite, da vas boža gorski zrak. Če pa se slučajno še odločate, potem je ta prispevek ravno pravi za vas.

Mogoče vam morje ne ustreza, za gorske avanture ste premalo pripravljeni, v toplicah pa je tako ali tako vedno preveč ljudi. Zato smo za vas našli nekaj malce drugačnih destinacij, kjer se boste lahko odpočili od stresnega vsakdana in si napolnili baterijepred drugim delom leta.

1. Garden Village

8000 kvadratnih metrov velik kompleks, se je odprl leta 2014 in predstavlja odlično sprostitev v objemu narave. Nameščeni v eko lesene hiše, se dobrih 300 metrov od blejskega jezera sproščate v krošnjah dreves, kjer pozabite na stres in težave, ki vas čakajo doma.

Koncept se imenuje glamping in združuje dogodivščino kampiranja z udobjem hotelske sobe. Je odličen za vse, ki si želite drugačnega dopusta, kjer boste našli svoj notranji mir in se končno enkrat kvalitetno naspali.

Del zgodbe Garden Village, smo pomagali spisati tudi v našem mizarstvu, saj se boste lahko vsak dan sproščali v eni izmed naših lesenih kadi, ki poleg sprostitve poskrbijo tudi za romantično vzdušje pod zvezdnatim nebom.

2. Kamp Klin

Kamp Klin se nahaja v prelepi dolini Lepena ravno na sotočju alpskih lepotic Lepence in Soče. Gre za malce bolj aktiven oddih, saj kamp omogoča veliko gorskih tur kot tudi malce bolj adrenalinskih športov. Tako se lahko s kajakom spustite po eni izmed alpskih rek, kolesarite ali pa se povzpnete prek plezalnih poti na kakšnega izmed vrhov.

Za tiste, ki so malce bolj umirjene narave, pa kamp omogoča sproščeno ribarjenje, ježo in veliko sprehajalnih potih skozipresunljivo naravo.

Tudi tu smo priložili delček mozaika, saj smo za potrebe gostov zgradili dve leseni brunarici, ki omogočata pravi oddih v objemu narave.

3. Koča na samem

Kot že ime pove, je to destinacija, kjer veliko ljudi ne boste srečali. Koča je locirana ob madžarski meji in ponuja malce bolj luksuzni oddih, saj tako notranjost kot tudi zunanjost ponujata elemente, ki omogočajo popolno sprostitev. Zunanjost je opremljena z našo vročo kadjo kot tudi z leseno savno. V notranjosti pa se prepletata rustikalni stil z dotikom luksuza.

Gre še za en resort, kjer boste v objemu narave našli notranji mir in si zopet napolnili baterije. Je primerna za družine, ker ponuja veliko sprehajalnih poti, kjer boste raziskovali okolico in se utrdili kot družina. Odlična pa je tudi za oddih v dvoje, saj vas ne bo zmotil nihče in res se boste lahko posvetili le drug drugemu.

Vse tri opcije predstavljajo drugačen oddih in če želite izkusiti nekaj novega in se resnično sprostiti v objemu narave, potem so zgoraj navedene lokacije prave za vas. Preživite lep dopust, in če pa se boste odločili, za kakšno izmed zgornjih destinacij, nam lahko pošljete kakšno sliko, še posebej, če se boste namakali v kakšni izmed naših vročih kadi.

Čez 14 dni, pa bomo v drugem delu našega eco raziskovanja razkrili še nekaj drugih dopustniških destinacij, ki bodo poskrbeli za malce drugačnen oddih.