686
Datum objave: 25. februar 2019

Vsi imamo radi lep vrt. Pogled na sveže pokošeno travo, cvetoče jablane in rože ter idilično urejene potke nas pomirjajo ter spravijo v dobro voljo.

Eden izmed ključnih dejavnikov za estetski videz vrta je seveda les. Ne samo, da vrtu pričara naraven videz, temveč je vedno moderen, ne glede na arhitekturne trende. Vendar tudi les mora biti smiselno umeščen na vrt, saj bo le tako prišel do izraza v svojem polnem sijaju.

V našem novem prispevku vas bomo to naučili, saj smo zbrali 3 top ideje za estetski in naravni videz vrta. Za kakšno ste morda že slišali, kakšna pa bo čisto nova in jo boste lahko že spomladi uvedli na vaš vrt.

1. Lesene dvignjene grede

Dvignjene grede postajajo vedno bolj priljubljen način za sajenje vrtnin in cvetlic. So izredno praktične in imajo številne prednosti pred tradicionalnimi gredicami. Ena izmed prednosti je zagotovo videz. Ker so narejene iz lesa, vrtu takoj dodajo novo estetsko dimenzijo. Poleg tega pa so ugodne tudi za vaše zdravje, saj vam bo vaš hrbet hvaležen, ker mu boste prihranili sklanjanje.

Več o visokih gredah smo se razpisali TUKAJ, kjer smo govorili tudi o tem, kako visoko gredo potrebujete in kako jo umestimo na vrt, za najboljši učinek.

2. Lesene potke

Morda najbolj spregledana ideja, ki pa ob pravi uporabi doda piko na i celotnemu ambientu vrta. Preproste lesene potke imajo poleg estetike tudi zelo dobro praktično funkcijo, saj po deževnih dnevih poskrbijo, da se izognemo blatu in umazaniji.

Potki dodamo še kakšne lesene luči in garnituro, kjer se odpočijemo in vrt bo dobesedno zasijal v čisto novi podobi.

3. Vaši smetnjaki so lahko estetski dodatek!

Verjamemo, da ste malo čudno pogledali zgornji stavek, saj kako pa so lahko smetnjaki estetski dodatek, kajne?

Seveda, sami smetnjaki ne morejo biti estetski. Ravno nasprotno. Velikokrat se zgodi, da si uredimo hišo, imamo lep vrt z gredicami in bazenom, vse to pa kazijo grdi smetnjaki. Skrivamo jih za hišo, za vogal, vendar so še vedno črna ovca estetike. A obstaja rešitev, ki lahko to črno ovco spremeni v ključen del celotne arhitekture. Imenuje se LESENI SMETARNIK!

Leseni smetarniki so vedno bolj priljubljeni, saj oblečejo smetnjake v lepo obleko, ki se sklada z videzom celotne hiše in vrta.

Za lažjo predstavo pa si poglejte spodnji video, kjer smo posneli en tak smetarnik v akciji!

Upamo, da smo vam dali kakšno novo idejo in, da boste v prihajajoči pomladi vaš vrt popeljali na novo raven. Če pa potrebujete še kakšno pomoč ali nasvet, smo pa vedno na voljo.