Z lesom do naravnega videza vrta

Ko smo zaključili z gradnjo nove hiše, se začne načrtovanje njene okolice. Gre za enako pomembne odločitve, ki pripomorejo k temu, da bo celotna slika našega domovanja, delovala kot eno.

Namreč velikokrat se zgodi, da imamo popolno hišo, za vrt pa nam zmanjka idej in tudi časa. A vendar bi vsi radi imeli lep ter urejen vrt, na katerem bi gostili piknike in druženja s prijatelji. Predvsem pa vsi stremimo k temu, da bi naš vrt imel čim bolj naraven videz.

O tem, kako to doseči, vam razkrijemo v spodnjih vrsticah.

LES JE POMEMBEN DEJAVNIK

Če želimo doseči naraven videz vrta, potem je les element, ki mora nujno postati del vrtne arhitekture. Gre za material, ki je izredno hvaležen in predvsem topel tako na pogled kot tudi na otip.

Lesena terasa Dol pri Ljubljani z garnituro

Z njim ne boste samo dosegli naravnega videza vrta, temveč boste poskrbeli za to, da se boste tudi v središču mesta ali večje vasi, počutili, kot da ste sredi narave.

PAZITE NA PRAVO RAZMERJE

Kot pri vseh stvareh je čar pravega naravnega videza v razmerju med lesom in drugimi elementi. To ne pomeni, da imate lahko samo vrtno lopo, hiško ali samo vrtno ograjo, temveč gre za to, da smiselno umestimo vse elemente.

Pri tem vam lahko pomaga krajinska arhitektka, ki bo na podlagi svojih izkušenj in znanja, našla to ravnovesje in poskrbela za dovršen videz.

SKRIVNOST JE V DETAJLIH

Lesena fasada in gredica

Ko stopimo na »naraven« vrt najprej opazimo že omenjene glavne lesene elemente. Vrtne hiške, lesene ograja in lesene terase so najpogostejši izdelki, ki skrbijo za to, da na vrtu občutimo naravni videz. A brez manjših lesenih dodatkov bomo vedno imeli občutek, da nekaj manjka.

Visoke grede, lesene poti in vrtne luči so dodatki, ki povežejo vrt ter na koncu dajo tisti pravi naravni videz, ki si ga vsi želimo.

Lesena fasada Vodice

Ne smemo pa pozabiti, da detajle lahko vključimo tudi na samo hišo. Z majhnimi lesenimi dodatki na hiši kot npr. lesena polkna ali manjši leseni odseki fasade poskrbimo za to, da je povezava med hišo in vrtom močnejša in enotnejša.

POMAGAMO VAM DO NARAVNEGA VRTA

Če imate dodatna vprašanja ali pa idejo, ki vključuje lesene izdelke, se lahko kadarkoli obrnete na nas. Za sabo imamo že veliko uspešnih projektov, ki so mnogo vrtovom vrnili njihov naravni občutek.

Lahko pa si preberete tudi kakšnega izmed naših prejšnjih blogov, kjer boste zagotovo našli veliko uporabnega znanja. Tisti, ki pa raje gledate, kot berete, pa kliknite TUKAJ in si oglejte naše vloge, saj so polni praktičnih primerov in informacij.

Za konec današnjega zapisa vam želimo le še veliko kreativnih idej in ne pozabite, da najbolj naraven vrt je tisti, ki ima poleg naravnih materialov, tudi vaš osebni pridih.