Vas rado zebe?? Poglejte si 5 nasvetov, kako se ogreti v hladnih jesenskih dnevih!

  • 25 februarja, 2019
  • Domen

Jesen je že v polnem zamahu, gorske vrhove je pobelil prvi sneg in zima je praktično pred vrati. Vse to pa s seboj prinese hladnejše dneve, ki za marsikoga pomenijo pravo nočno moro. Mnogi izmed nas bi ob hladnih jutrih, najraje kar ostali pod toplo odejo in se greli cel dan. Ker pa to ni mogoče, smo za vas pripravili še nekaj drugih nasvetov, kako se ogreti med tistimi najhladnejšimi dnevi.

KAMIN JE ZAKON

Predstavljajte si. Vi in vaša boljša polovica, zleknjeni pred prasketajočim ognjem in s kozarcem toplega kakava v roki. Ni boljše romantike kot to! Če si ob tem omislite se dobro večerjo in kakšen romantičen film, ni bojazni, da vas bi zeblo. V kolikor si pravega kamnina ne morete privoščiti oz. ni primeren za vaše domovanje, je odlična rešitev električen. Ravno tako prinaša dovolj toplote in podoben občutek, za romantiko pa tako ali tako poskrbite sami.

 

Topel kakav za topel občutek

SAVNA ZA ZDRAVO TELO

Sproščanje v savni je kot nalašč za hladne jesenske dni. Prežene mraz iz kosti in telo sprosti ter ga ogreje. Poleg tega ima številne zdravilne učinke. Med njimi so:

 

  • Krepi imunski sistem
  • Pozitivno vpliva na na proces staranja žil in krepitev kardiovaskularnega sistema
  • Z znojenjem izločamo škodljive snovi iz telesa
  • Preprečuje virusna in bakterijska vnetja
  • Ugodno vpliva na dihala
  • Infrardeča savna ima pozitivne učinke na notranje organe, saj prodre globoko v telo
Prepustite se savni
 

Kljub vsem pozitivnim učinkom savnanja moramo še vedno ohraniti zdravo mero, saj bo preveč savnanja imelo ravno obraten učinek. Kljub temu je to še vedno odličen način, da svoje telo ogrejemo in si ob tem krepimo zdravje.

MI GREMO PA …. V VROČO KAD

Ko govorimo o načinih sproščanja in ogrevanja telesa v jesenskih ter zimskih dnevih, ne moremo mimo vročih kadi. Prinašajo sprostitev, užitek in romantiko. Prizor, ko se iz vroče kadi vali para, je naravnost vabljiv. Vabi nas, da se predamo vodi in svoje telo prepustimo toplemu objemu. Če temu dodamo še malo šampanjca in jagode s čokolade ter seveda dobro družbo, potem bomo hitro pozabili na mraz. Si lahko zamislite še kaj boljšega kot to?

 

Kaj je boljšega, kot vroča kad?

STE ŽE HODILI PO LESENEM PODESTU?

Hoja po lesu z bosimi nogami, v človeku vedno vzbudi tople in prijetne občutke. Keramične in betonske ploščice so mrzle in že na pogled dajejo hladen občutek. Ko pa pogledamo les in ko ga občutimo z golo kožo, pa tega občutka ni. Doživimo pristen stik z naravo, ki pogreje naše srce in seveda naša stopala. Leseni podesti so zato odlična rešitev, tudi za hladnejše jesenske dneve, saj ga sonce z zadnjimi toplimi žarki ogreje ravno toliko, da lahko še bosi popijemo popoldansko kavo, ne da nas bi zeblo v noge.

 

Občutite naravo!

OGREJTE SE S SVOJIMI BLIŽNJIMI

A vendar, nobena savna, vroča kad ali kamin, vas ne ogrejeta kot pristen človeški stik. Odpravite se z družino na sprehod v jesenski gozd. Iščite skrite kotičke, ki bodo samo vaši in ki bodo za vedno ostali v vaših spominih. S prijatelji se odpravite v gore in se prepustite lepotam gorskega sveta. Ob dobri družbi ne potrebujete veliko za to, da vam je toplo pri srcu. In ob vsej tehnologiji, ki nas vsakodnevno obdaja, včasih resnično pozabimo na pristen stik s sočlovekom. Že navaden stisk roke in objem, je dovolj, da se v nas naseli dober in prijeten občutek. Poleg tega pa vas bodo spomini, ki jih boste ustvarili s svojimi bližnjimi, greli vsak dan v letu, ne glede na letni čas. In za ta občutek ne potrebujete nič drugega kot le dobro družbo dobrih ljudi.