680
Datum objave: 23. maj 2019

V našem tokratnem prispevku se bomo malce ločili od vrtov in se podali na sprehod skozi mesto, kjer v parkih radi posedimo pod krošnjami dreves in se sproščamo.

A težava nastane, saj so klopi velikokrat dotrajane in staromodne. Podobne je tudi s koši in drugimi elementi, ki na koncu kazijo park. Zgodi se, da se med sprehodom nimamo kam usesti ali zaman iščemo koš.

S to mislijo je nastal naš program URBANE OPREME, kjer smo želeli v parke vrniti moderno arhitekturo ter s tem poskrbeti za boljši videz in izkušnjo.

Sprehodite se zato z nami, skozi nekaj naših idej.

Omenili smo že staromodne dizajne košev in klopi, ki jih najdemo v veliko mestnih parkih. Zato smo tudi tu ubrali moderen pristop, kjer sta v ospredju les in kovina. Nastali so moderni elementi, ki v mestni park ne vnesejo samo posodobljenega videza, temveč poskrbijo za lepšo izkušnjo vsakega obiskovalca.

Avtobusne postaje so ena izmed bolj perečih objektov, ko govorimo o urbani opremi. Manjkajo jim klopi, dizajn je staromoden in še bi lahko naštevali.

Vse to je botrovalo k nastanku avtobusne postaje CUBIE. Pri dizajnu smo se zgledovali po svojih vrtnih hiškah, ki sledijo modernim smernicam sodobne arhitekture. Poleg tega menimo, da je uravnotežena kombinacija lesa in kovine ravno pravšnja, saj se lepo zlije z ostalo urbano opremo.

Popolna rešitev za opremo tržnice v vaši občini. V kolikor ste ravno v fazi načrtovanja nove opreme v občini, je to priložnost, da poenotite celotno arhitekturo saj podobno kot avtobusna postaja, stojnice sovpadajo z arhitekturo klopi, košev za smeti ipd.

Cubie stojnice so premične in ne potrebujejo vzdrževanja. Izdelane so natančno in kar je najpomembnejše, sledijo smernicam sodobne arhitekture. Uporabijo se lahko tudi kot samostojni prodajni kiosk ob trgovskih centrih, ob cestnih postajališčih itd.

Poleg teh paradnih konjev so v naši ponudbi tudi drugi elementi, ki jih lahko umestimo v občinske parke in druge površine. S tem ne bomo samo posodobili videza, temveč poskrbeli, da bomo še naprej uživali med popoldanskim sprehodom skozi mesto.