702
Datum objave: 25. februar 2019

Končno je čas, ko se vse prebuja in cveti. Predramili smo se iz dolgega zimskega spanja in stopili ven ter občutili toplo sonce na obrazu. Sladek vonj, ki veje od vseh cvetočih cvetlic in dreves pa je nežno pobožal naše čute.

Pomlad pa je tudi čas, ko je vrt pripravljen na nadgradnjo. Načrtovanje vašega sanjskega vrta, se začne z arhitekturnim načrtovanjem, ki hišo in vrt poveže v smiselno celoto.

Za vas smo zato, v spodnjem prispevku, pripravili 3 predloge, ki jih mora imeti vsak vrt, da se iz klasičnega spremeni v sanjskega!

PREDLOG 1: Prostor s cvetlicami in vrtninami

Kdor trdi, da lahko sanjski vrt obstaja brez cvetlic, se moti. Ravno barvitost cvetlic je tisto, kar daje vrtu dodatno dimenzijo in življenje. Iz klasičnega vrta se spremeni v unikatnega in neponovljivega, saj ima vsak drugačen izbor vrtnin in cvetlic, ki je odraz posameznikovih osebnih želja.

Svoj sanjski cvetlični vrt si lahko postavite na več načinov. Prvi je seveda klasičen in ga poznamo vsi. Naredite si gredice oz. v korita posadite svoj izbor cvetlic rož in potem opazujetete, kako skozi pomlad vaša hiša postaja vedno bolj mavrična.

Lahko pa se dizajniranja vrta, lotite na unikaten način. Lahko si omislite dvignjene grede. So moderne, edinstvene in bodo vašemu vrtu dodale novo dimenzijo. Različne višine in oblike gredic, omogočajo vzorce, ki so prilagojeni vašim idejam in željam. Omeniti pa moramo tudi vse pozitivne lastnosti za vaše zdravje ter bistveno večjo efektivnost od navadnih gred.

PREDLOG 2: Družabni kotiček

Ko spomladi pogledamo na vrt, je prva misel, ki se nam prikrade v misli, piknik. Prijatelji, dobra hrana z žara in sproščenost, so stvari, ki piknike delajo tako zelo priljubljene. In ravno zato je potrebno imeti poseben kotiček, ki je malo v senci, ima žar ter ogromno mizo, kjer se lahko vsi udobno namestijo.

Lesen podest, ki nam v kombinaciji s pergolo, nudi lepo senco za organizacijo piknika, samostoječa pergola, ki jo postavite sredi vrta in s tem vzpostavite nekakšno močno točko vrta oz. središče vsega dogajanja ali pa letna kuhinja, kjer imate poleg piknika tudi bolj sofisticirane pojedine in druženja, so vse možnosti, ki so vam na voljo za organizacijo popolnega piknika. A vendar, na koncu ni pomembna sama lokacija, temveč so pomembni ljudje in čas, ki ga preživite v njihovi družbi.

PREDLOG 3: Osebni kotiček

Vrt je skupen prostor vseh, ki živijo v hiši oz. stanovanju. A ljudje si še vedno želimo imeti nek kotiček samo zase. Morda je to gredica oz. svoj posebni prostor, kjer bomo lahko ustvarjali ali pa samo kraj, kamo se bomo umaknili, ko želimo imeti mir. Ne glede na razlog, je to de, ki vrt približa posamezniko, saj je tam s srcem in dušo.

SKRITI PREDLOG: 4. Kotiček za razvajanje

Pomislite, ste utrujeni, potrebujete sprostitev, služba vam povzroča stres… Ali ne bi bilo naravnost fantastično, da imate na vrtu vročo kad, kjer lahko odpočijete vaše utrujeno telo in odklopite vse misli? Namesto da se uležete na kavč, si odprete steklenico dobrega vina in se potopite v vodo, kjer počakate, na mrak in nato uživate ob pogledu na jasno zvezdnato nebo. Fantastično kajne?

Kotiček za razvajanje je pika na i vsakemu vrtu in nadgradnja, ki jo boste z veseljem uporabljali. Poleg sprostitve omogoča skupne trenutke z vašo boljšo polovico in tkanje trdnejših vezi, ki se v hitrem tempu življenja, izgubijo.

Ne nazadnje pa se vprašajte: Je še kaj boljšega kot v poletnih mesecih, piknik zaključiti v vroči kadi in sproščujočemu objemu vode? Mislimo, da ne!