687
Datum objave: 25. februar 2019

Z novim letom, smo v našem podjetju storili korak naprej. Korak proti lepši prihodnosti in boljšem sožitju med človekom in naravo. Namreč postali smo prvi CO2 neodvisni obrtniki v Sloveniji, kar pomeni, da smo stopili na pot, ki je prijazna do okolja in predvsem gozdov.

ZAKAJ SMO SE ODLOČILI ZA TA KORAK IN KAKO DELUJE V PRAKSI?

Odgovor na prvo vprašanje je zelo enostaven. Skozi leta dela, smo videli koliko lesa se porabi v lesni industriji. In številka je šokantna. Poleg tega se z uporabo strojev, avtomobilov in drugih vsakdanjih stvari v zrak spušča enormna količina CO2. Posledice tega lahko poslušamo še več let in, če ne storimo ničesar, bodo naši otroci v dar dobili uničeno zemljo. Zato smo začeli saditi DREVESA.

Tako je! Poiskali smo partnerje, ki na ogroženih območjih sadijo drevesa po celem svetu in sicer v količini, ki v celoti kompenzira CO2 izpust našega podjetja. V to smo vključili les, ki ga porabimo za lastno proizvodnjo, CO2 izpust službenih avtomobilov, CO2 izpust porabljene električne energije, CO2 povprečnega delavno aktivnega državljana itd. To pomeni, da je vsak izdelek, ki ga naredimo resnično okolju prijazen, saj toliko kot naravi vzamemo za leseno hiško, pergolo ali fasado, toliko ji tudi vrnemo.

IZ LOKALNEGA SE JE RODILO GLOBALNO

A naš projekt se ni končal tu. Želeli smo še nekaj več. In rodil se je TREECELET. Globalni projekt sajenja dreves. Z motom YOU WEAR, WE PLANT smo našo lokalno idejo C02 nevtralnosti ponesli v svet. Najboljše pri tem pa je, da nas lahko podpre prav vsak. Vse kar mora storiti je, da obišče stran treecelet.com kjer si kupi modno zapestnico, mi pa v zameno posadimo 5 dreves.

Naš cilj je, da v prvem letu posadimo 1 milijon dreves. S tem želimo pomagati naravi, ki nam daje vse, mi pa tega ne spoštujemo. S TREECELET lahko skupaj naredimo spremembo za boljši jutri, ne samo za nas temveč za vse generacije, ki prihajajo za nami.