Kaj naredi dobro vrtno hiško?

Ko se odločimo, da naš vrt potrebuje novo vrtno hiško, je GOOGLE prvi korak, kjer začnemo svoje raziskovanje. Tam naletimo na celo vrsto mamljivih in lepih hišk, ki na prvo oko delujejo odlično. A ko pride čas odločitve, se hitro znajdemo v dilemi.

Namreč trg je preplavljen z nizko cenovnimi ponudniki in včasih se pojavi vprašanje, »ali je res smiselno zapraviti 2x več za vrtno hiško, če pa so nekatere tako lepe in zelo ugodne?«

V današnjem članku bomo na to vprašanje skušali odgovoriti skozi nekaj ključnih točk, preko katerih se naša odločitev na koncu prevesi v eno oz. drugo stran.

1. Pri brunaricah velikokrat pozabimo na….

…dodatne stroške. Brunarice so priljubljen izdelek spletnih trgovcev, saj so praviloma ugodnejše in dostopnejše. Gre za vrsto gradnje, kjer je vsak sestavni del hišice pripravljen vnaprej, ves material pa je zapakiran skupaj v paketu. A v večini primerov je poleg začetne cene izdelka potrebno prišteti še:

  • strošek kritine

  • strošek pločevinastih zaključkov ter žlebov na kritini

  • strošek barvanja

  • strošek dostave

  • in najpomembnejše: strošek montaže

Vse teh stroškov morda nismo predvideli, če pa želimo hišico na »na ključ«, pa se cena hitro drastično dvigne.

2. Kvaliteta lesa

Zelo pomemben element, ko se odločamo za nakup nove vrtne hiške. Kot smo že ugotovili, je na spletu veliko trgovcev, ki ponujajo odlične cene za vrtne ute, a dejstvo ostaja, da kvalitetna vrtna hiška ne more biti cenovno ugodna, saj kvaliteten les terja svojo ceno.

Sedaj se morda poraja vprašanje, ali res potrebujem tako kvaliteten les? Seveda je ta odločitev prepuščena vam, a iz izkušenj vemo, da vas izbira slabšega lesa, na dolgi rok stane več, kot če že na začetku poskrbimo za kvaliteto.

Sibirski-macesen fasada

3. Dodatna oprema

Zadnja točka v današnjem zapisu pa se dotika dodatne opreme. Tu je zopet na vas, da premislite in pretehtate, za kaj boste potrebovali svojo vrtno hiško. Če ste sam svoj mojster, potem lahko naročite samo material v vašem bližnjem trgovskem centru, jo sami sestavite in prilagodite po vaših željah.

A večina ljudi ima samo vizijo o svoji popolni vrtni hiški, a ko se obrnejo na spletne trgovce, naletijo na že prej omenjene brunarice, ki pa dodatne opreme v večini primerov ne ponujajo. Vizija zato ostane samo v glavi.

V tem primeru pa do izraza pridejo »dražje« vrtne hiške. Le te ponujajo veliko dodatne opreme in lahko ugodijo vsem vašim željam.

savna 2

V ta segment spadajo tudi naše vrtne hiške, saj resnično stremimo k temu, da ugodimo vsem vašim željam in vam vašo vrtno hiško, iz vizije dostavimo na vaš vrt.