724
Datum objave: 25. februar 2019

Kaj je tisto, kar loči dobrega proizvajalca od slabega? Kaj naredi tisto razliko, ki na koncu odloča koga izberemo? Verjetno se to sprašujejo vsi, ki tako ali drugače delujejo v podjetništvu. Spodaj je zato nekaj nasvetov, ki niso samo pogoj za dobrega proizvajalca, temveč navodilo za vse, ki ponujajo storitve in izdelke na trgu.

Vse je v detajlih

Ko govorimo o izdelkih, ki jih ponuja več proizvajalcev na trgu, se moramo vprašati, kaj je tisto, kar naredi nekoga  unikatnegadrugačnega. Tisto po katerem izstopaš od ostalih in si ustvariš tržno prednost. V našem mizarstvu, so to zagotovo detajli in odločnost k izdelavi najboljših lesenih izdelkov na trgu.

Zakaj detajli?

Pozornost na detajle je pomembna zaradi več stvari. Prvič – pokaže, da je posameznik resnično predan delu, saj ni zadovoljen zgolj z izdelkom kot takim, temveč stremi k popolnosti. Vsak detajl je pomemben, čeprav je to le majhen spoj.
Vsi naši izdelki so zato narejeni z ljubeznijo do lesa in znanjem mojstrov z večletnimi izkušnjami obdelave lesa. Kombinacija teh dveh lastnosti, naredi izdelke vrhunske in do potankosti dodelane.

Predanost kupcu

Poleg detajlov, pa dobrega proizvajalca naredi predanost kupcu in prilagodljivost. Ker je na trgu vse več ponudnikov, je konkurenca huda in neizprosna. Zato je pomembno, da vsak kupec odide zadovoljen in ima občutek, da je pripomogel k končnem izdelku.

Tudi mi stremimo k temu. Vedno izdelek delamo s kupcem in ne sami. Poslušamo njegove ideje in želje in ga poskušamo čimbolj vključiti v delovni proces. Z njim se posvetujemo o vseh detajlih in podrobnostih od prve deske do zadnjega vijaka, ker ravno to daje čar lesenim izdelkom. Veliko je manjših detajlov, ki vsak izdelek naredijo unikaten. Morda je to le dodaten vzorec na leseni ograji, ali pa posebno izrezljane stopnice v brunarici. Vse je v dogovoru med nami in naročnikom.

Samo najboljši materiali

Definitivno eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov. Omenili smo že poplavo ponudnikov na trgu. In če sta prvi dve lastnosti pokriti, je velikokrat material tisti, ki lahko na koncu pokvari celoten izdelek. Zaradi finančnega pritiska, se veliko proizvajalcev odloča za cenejše materiale. To je pri lesenih izdelkih še posebno težavno, saj lahko neustrezen material povzroči veliko nevšečnosti in zahteva drago vzdrževanje.

Da zagotovimo dolgotrajno obstojnost lesenih izdelkov, mora zato biti uporabljen le najboljši les. običajno je to sibirski macesen certificiranega porekla, v kolikor govorimo o izdelkih za zunanjo uporebo. Čeprav to zahteva dražji finančni zalogaj, lahko s tem garantiramo, da bodo leseni izdelki kljubovali vremenskim pojavom in pri tem ne bodo potrebovali veliko vzdrževanja. Dolgoročno je takšna investicija cenejša.

Tega načela se držimo tudi mi. Uporabljamo le najboljše premaze in najboljši les, ter tako zagotavljamo najvišjo kakovost lesenih izdelkov.

Ljubezen do lesa

 Vse zgoraj naštete lastnosti, pa ne pridejo do izraza, če poleg ni ljubezni do profesije. Ravno ta predanost posameznih mojstrov naredi končen izdelek res nekaj posebnega. Naredi ga unikatnega, saj se v njem vidi in čuti ljubezen do lesa in osebna nota izvajalca. In če je v končnem izdelku všteta tudi ta komponenta smo lahko mirni, ker ponujamo res prvovrstne izdelke, ki bodo zadovoljili še tako zahtevnega kupca.