Ali je cena edini dejavnik pri izbiri izvajalca vaših lesenih izdelkov?

  • 25 februarja, 2019
  • Domen

V naših prejšnjih blog in vlog zapisih, je bilo naštetih kar nekaj dejavnikov, ki lahko močno vplivajo na izgled, trajnost in funkcionalnost lesenih izdelkov. Pri tem se človek vpraša – ali je cena izdelka resnično vse, na kar moram pomisliti, ko se odločam za nakup? Veliko ponudnikov nizkocenovnega razreda se hvali z visoko kvaliteto materiala. Pa je to resnica? Je smiselno zaupati nekomu, ki zagotavlja najboljšo kvaliteto in hkrati najnižjo ceno samo zato, da pridobi posel?

V našem podjetju proizvodnja in razvoj slonita na podlagi 50 letnih izkušenj lastnega družinskega mizarskega podjetjaVEČ O NAS. V vseh letih obstoja, smo imeli priložnost spremljati, kako se lastni leseni izdelki obnesejo na dolgi rok. Kakšna je življenjska doba naših izdelkov? Kako to izboljšati? Kje delamo napake? Vse to so vprašanja, na katera dobiš odgovor šele 20 ali 30 let po izdelavi. Pa smo našli odgovore? Smo mnenja, da je vsak izdelek še vedno možno izboljšati na tisoč načinov. Z leti, pa v proizvodne procese vpelješ cel kup “nenapisanih pravil” in “trikov iz prakse”, ki niso napisani v šolskih učbenikih, v resnici pa močno vplivajo na končni izgled in življenjsko dobo izdelka. Pomembno je, da k izboljšavam stremiš vsak dan in se na napakah učiš.

Izbira pravilnih materialov, ročno sortiranje lesa po kvaliteti, popravljanje napak v lesu, pravilna vgradnja vsakega deske posebej… vse to so procesi, ki jih iz dneva v dan potrebno izpopolnjevati. Vsi zaposleni v podjetju, morajo vsak dan skrbeti, da naročeni izdelki najdejo pot do zadovoljnih kupcev. Veliko pozornosti je nujno treba nameniti dobri komunikaciji, z namenom, da so izdelki resnično skladni z arhitekturo hiše. Vse pa se zaključi z osebnim obiskom, kjer se kupec in izvajalec pogovorita o detajlih in uskladita želje in možnosti.

Ali še vedno niste prepričani, komu bi zaupali izdelavo lesenega izdelkaTudi mi nismo – smo le ljudje in tudi mi včasih ne moremo ustreči popolnoma vsem željam. Tudi mi kdaj naredimo napako. Odločitev mora biti vaša in verjamemo, da bo le-ta temeljito premišljena.