5 Zanimivosti, ki jih o Mizarstvu Hrovat še ne veste

  • 5 septembra, 2019
  • Domen

V Mizarstvu Hrovat že več kot 55 let izdelujemo lesene izdelke vseh vrst. Naša zgodba potuje od preprostih »dilc« do sofisticirane vrtne hiške CUBIE, ki je v zadnjih letih postala naš prepoznavni izdelek.

V vsem tem času se je nabralo kar nekaj prigod in dogodkov, ki so zaznamovali naše podjetje ter seveda vse, ki so del naše zgodbe.

Nekaj teh zanimivosti bomo danes delili z vami in vam s tem omogočili boljši vpogled v delovanje in vrednote našega podjetja.

1. Od dedka do vnuka

Pred kratkim je vajeti mizarstva od očeta Marka prevzel Jaka. Vnuk ustanovitelja Franca je tako že tretja generacija, ki z jasno vizijo in ciljem, vodi mizarstvo na nove poti in v svetlo prihodnost.

Marko je v podjetju še vedno zelo aktiven. Njegova strast do razvoja novih izdelkov in dolgoletne izkušnje ostajata pomembna člena pri vodenju in razvoju podjetja.

2. Z dvorišča do 1000 m2 velikega obrata

Ustanovitelj Franc je 10. februarja leta 1964 začel našo zgodbo. Stavbno in sobno pohištvo je takrat izdeloval kar na domačem dvorišču.

A z jekleno voljo, delom in predvsem z vami, našimi zvestimi strankami, se je leta 1975 preselil v stavbo nekdanje avtoličarske delavnice, leta 1985 pa jo dogradil v 1000 m2 velik kompleks, kjer delujemo še danes.

3. Smo velika družina

Čeprav smo v zadnjih nekaj letih zrasli iz 5 na 20 članov, smo še vedno tesno povezani. Imamo vrednote družine, saj vse težave in prepreke rešujemo skupaj, prav tako pa se skupaj veselimo uspehov in doseženih mejnikov.

4. Naše hiške najdete v 6 državah

Poleg Slovenije, ki je naš primarni trg, smo naše Cubie hiške poslali tudi čez mejo. Srečate jih lahko v Avstriji, Nemčiji, Hrvaški, Švici in celo Luxemburgu.

Vrtna uta Talin spredaj

5. Stremimo v prihodnost

Naš glavni moto je vedno bil: »Kakovost in razvoj«. V skladu s tem smo v začetku leta postali prvi CO2 nevtralni obrtniki. To pomeni, da za vse CO2 izpuste (tudi za vsak prevožen kilometer), ki jih proizvedemo, posadimo drevesa in s tem poskrbimo, da naravi vrnemo tisto, kar nam že več kot 55 let daje.

Iz te iniciative pa se je razvila še ena večja zgodba. Imenuje se Treecelet. Več o njej najdete TUKAJ.

Za konec bi rekli samo hvala. Hvala, ker nam zaupate in podpirate našo zgodbo že več kot pol stoletja. Vemo, da je pred nami svetla prihodnost, ko bo prinesla nove zanimivost, zgodbe in predvsem nove ideje, ki jih bomo z veseljem delili z vami.