5 nasvetov za odličen spomladanski piknik!

  • 25 februarja, 2019
  • Domen

Prihod toplih dni ljudi spodbudi, da se podajo v naravo in se prebudijo iz zimskega spanca. Spomladanski dnevi so tudi naravnost fantastični za organizacijo piknikov v idili narave, kjer s prijatelji uživate v objemu svežega zraka in prepevanju ptic. Seveda organizacija piknika ni enostavna zadeva, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki bodo pomagali, da bo vaš piknik potekal brez zapletov!

Najbolj pomembna stvar pri organizaciji piknika je seveda izbira lokacije. Najboljše lokacije so v naravi, kjer je mir pred mestnim hrupom, in kjer vas nihče ne bo motil. Tako boste lahko uživali v oddihu in izklopili možgane. Prav tako pa si boste napolnili telo s svežim zrakom in dušo z lepotami narave. Izberite tako lokacijo, kjer je veliko prostora, da se boste lahko s prijatelji in družino preizkusili v kakšni športni aktivnosti in tako še dodatno spodbudili tek za kasnejšo gostijo.

Izberite dobro in sveže pripravljeno hrano. Če piknik organizirate doma, je še toliko bolje saj lahko gostom ponudite zelenjavo kar s svojih gredic. Sveža zelenjava je osvežujoča in odlična za vroče spomladanske ter poletne dni. Poleg tega je doma pridelana zelenjava veliko boljša od kupljene, saj je okus naravnejši in izrazitejši.

pergola brez kritine

Nujno morate imeti senco, kamor se lahko gosti umaknejo pred vročim soncem. Če piknik organizirate doma, je skoraj nujna pergola s teraso in brisolejem. Brisoleji so še posebno uporabni, saj si lahko sami regulirate količino sonca in svetlobe. Tako se lahko vaši gostje opoldne umaknejo pred žgočim soncem, zvečer pa še vedno uživajo v zadnjih sončnih žarkih. Če imate navadno leseno teraso, naj bo le ta zaščitena s platnenimi senčili, kjer boste v senci pili smoothie, ki ste ga ravnokar pripravili z domačo zelenjavo.

Poskrbite za zabavo! Vašim gostom nikoli ne sme biti dolgčas. Imejte pripravljene zanimive igre in športne aktivnosti. Bodite izvirni in ne imejte samo navadnih iger, ki so jih že vsi naveličani, ampak pripravite kaj novega in inovativnega. Kot nalašč za to so bazeni. Nudijo ogromno možnosti za različne vodne igre in aktivnosti. Te so vedno polne smeha in veselja, poleg tega pa je bazen osvežujoč in poskrbi, da gosti ne »pregorijo« na soncu. Za tiste, ki si želite bolj sproščujoče atmosfere, je vroča kad zadetek v polno. Pripravite piknik kar v kadi in zagotovo bodo o njem prijatelji še dolgo govorili.

Povabite prave ljudi. Dobrega piknika ni brez dobrih ljudi. Povabite ljudi, s katerimi se ujamete in s katerimi veste, da piknik ne bo samo dogodek, kjer se pije in je, temveč dogodek, kjer se bodo ustvarili novi spomini in stkale še trdnejše vezi. Ker na koncu so resnično ljudje tisti, ki naredijo dober ali slab piknik. Vse ostalo je lahko na najvišjem nivoju, a slaba energija ustvari slabo vzdušje. Zato se obkrožite s pozitivnimi ljudmi in pravimi prijatelji, ki bodo vaš spomladanski piknik spremenili v nepozaben dogodek.