5 lastnosti dobrega montažerja

  • 25 februarja, 2019
  • Domen

Gradbeništvo je panoga, kjer je za končno zadovoljstvo potrebno veliko usklajevanja in dogovarjanja. Izvedba projekta, kot je pergola, fasada ali vrtna hiška zahteva strpnost ter razumevanje tako s strani ponudnika kot tudi stranke same.

Največ pa je seveda odvisno od montažerja, saj je on tisti, ki je s stranko največ v stiku in ki ne nazadnje poskrbi za končni videz izbranega izdelka. Za vas smo zato na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj izpostavili 5 najpomembnejših lastnosti, ki odlikujejo dobrega montažerja. Z njimi se med montažerjem in stranko vzpostavi spoštljiv odnos, ki poskrbi za realizacijo zastavljenega projekta.

1. Odkrito komunicira z vami

Med vsako montažo lesenega izdelka, se pokažejo določeni detajli, ki jih v teoriji ni mogoče predvideti. Lahko gre za naknadno odkrito neravnino pri montaži ograje, lahko za izrez pri zaključni deski lesene terase. Takšnih vprašanj se med montažo pojavi veliko. Takrat obstaja več možnih rešitev in vse so lahko tehnično pravilne, vendar jih je potrebno predebatirati, saj ima lahko stranka drugačno predstavo kot montažer. Lastnost dobrega montažerja je, da takrat delo ustavi in stopi v stik z investitorjem. Na podlagi pogovora se določi rešitev in delo se nadaljuje.

2. Je natančen in dosleden

Leseno fasado (ali katerikoli drug lesen izdelek) lahko neki montažer izvede dvakrat hitreje kot drug. Pa je to dobro? S strani racionalizacije stroškov definitivno, kaj pa natančnost izdelave? So deske odžagane postrani in “kosmato”? So pred vijačenjem luknje prevrtane?

3. Ima pregled nad naročili in projekti

Naloga montažerja je, da si sistematično organizira in planira termine montaž. Se pa zgodi, da je dogovorjen datum zaradi kakršnega koli razloga prestavljen. Nekaj je teorija, ko pa projekte vodimo v praksi, se lahko izkaže, da smo porabili dan ali dva več, kot smo pričakovali. Lahko se zgodi, da je teden dni dežja, ki oteži, ali onemogoči montažo. Velikokrat je razlog za prestavitev termina tudi zamuda gradbinca, ki je na objektu na vrsti pred nami, pa nanj ne moremo vplivati. Ali pa se eden od montažerjev poškoduje oz. je zaradi kakršnega koli drugega razloga odsoten. Tisoč in en razlog, ki jih ni mogoče natančno predvideti, jih pa lahko “približno” upoštevamo na podlagi izkušenj. Takrat pride do izraza dobra komunikacija. Naloga dobrega montažerja je, da morebitna odstopanja od dogovorjenega roka sporoči pravočasno in se s stranko primerno uskladi. Tudi montažer si ne želi dela prostih dni (z izjemo dopusta), zato plan dela prilagaja na dnevni ravni.

4. Pravočasno opozori na dodatna dela oz. doplačila

Se pri izdelavi vašega projekta obetajo dodatna dela, ki niso zajeta v ponudbi? To se zgodi. Morda gre za dodatna navodila s strani stranke (npr. izrezi za luči na leseni terasi) ali pa za tehnični detajl, ki ga ni bilo mogoče predvideti vnaprej. Naloga dobrega montažerja je, da na to opozori pravočasno in nikakor ne pri končnem obračunu. Končni obračun, ki prekomerno odstopa od prvotne ponudbe, je pogost razlog za slabo voljo.

5. Deluje skladno s poslanstvom podjetja

Poštenost je glavno poslanstvo vsakega podjetja. Pa se tega držijo vsi “člani” ekipe? Dober montažer stremi k dobremu odnosu s stranko in na izdelek gleda kot na nekaj, kar bo stranko osrečilo. Posledično mora imeti pred očmi misel, da bo stranka z njegovim delom zadovoljna, četudi bo za izdelavo morda potrebna kakšna ura več. Stranka je z nami stopila v stik zato, ker si želi kvalitetne izvedbe s poštenim izvajalcem. Dokler je to primarni namen montažerja, so vse morebitne težave med izvedbo projekta rešljive.

Za konec pa bi še pozval vse, ki ste v fazi naročila, ali razmišljate o realizaciji projekta, za strpnost in razumevanje skozi celoten proces. Vsi smo ljudje in včasih tudi mi določenih zahtev ne moremo izpolniti. Izvedba bo najboljša le v primeru, da en drugemu prisluhnemo in se fokusiramo na rešitve in ne na težave. Osredotočenost na težave in neargumentirano izsiljevanje je namreč postala pogosto uporabljena taktika za odlaganje končnega plačila ali pogajanje o nižanju cene po končanju projekta. Smo pristaši mehkih metod in dobrega odnosa, vendar le v primeru, da zna naročnik to ceniti in vračati nazaj v enaki meri.