4 unikatni dodatki za vrt, na katere ne pomislite TAKOJ!

Lesene fasade, ograje, pergole in seveda vrtne ute. Vse to so standardni elementi vrta. Skoraj vsaka hiša ima vsaj en tak element, velikokrat pa jih najdemo celo več. Razlogi za to so lepota in naravnost lesa, moderen videz ipd.

A pri vsem tem naletimo na eno težavo. DETAJLI! Lahko imamo lepo leseno ograjo, a nam celoten videz vrta kazijo smetnjaki. Le ti pokvarijo vse, kar je lepega, saj preprosto ne sodijo v arhitekturo vrta.

vrtna ograja ljubljana 6 z dovozom

Ker je takih detajlov še nekaj, smo današnji zapis posvetili tej temi, saj moramo za lep vrt pomisliti na vse.

1. Moderen smetarnik za moderen vrt

O smetarnikih smo nekaj že povedali v naših prejšnjih prispevkih. Več pa najdete tudi TUKAJ.

V tem zapisu pa bi se radi dotaknili predvsem čustvenega in estetskega aspekta smetarnikov. Namreč, so zelo pomemben detajl v arhitekturi vrta in hiše. Če želimo imeti res urejen vrt, potem ga moramo imeti, saj ga lahko prilagodimo tako, da bo sovpadal z drugimi elementi na hiši ter vse skupaj povezal v eno celoto.

Vse to bo izboljšalo videz celotnega objekta, nas pa smetnjaki ne bodo več spravljali v slabo voljo, saj bodo varno shranjeni za vrati modernega smetarnika.

2. Lesena polkna

Še en izmed detajlov, na katere ne pomislimo takoj. A dejstvo je, da če jih pravilno umestimo v samo arhitekturo hiše, bodo zagotovo nadgradili njen celoten izgled.

A bolj kot estetski videz so polkna namenjena senčenju. Z njimi bomo efektivno uravnavali svetlobo v hiši in obenem tudi ohranili zasebnost, saj smo z njimi popolnoma zaščiteni pred radovednimi pogledi sosedov in mimoidočih.

Lesena drsna polkna odpiranje

3. Lesene vrtne luči

Vrtne luči so še zadnja pika na i v arhitekturi vašega vrta. Poskrbele bodo za romantičen ambient v večernih urah, ki vam bo zagotovo narisal nasmeh na obraz.

Za smiselno umestitev lesenih luči se lahko posvetujete s krajinskim arhitektom, ki vam bo svetoval kako jih smiselno razporediti, da bodo vaš vrt pokazale v najboljši luči.

Mimo njih, pa se boste tudi sprehodili do našega zadnjega dodatka.

4. Lesena vrtna savna

Ko smo poskrbeli za vse estetske vidike vrta, pa je čas, da poskrbimo še za svojo dušo. In vrtna savna je idealna za to.

Nič ni boljšega, kot po dolgem dnevu potisniti skrbi na stran in se prepustiti savni, da vas razvaja. Počutili se boste veliko bolje in tudi zdravje vam bo hvaležno, saj ima savna veliko pozitivnih učinkov nanj.

vrtna savna

Vse to pa nadgradi videz savne, saj je oblika soda resnično unikatna in bo poskrbela za »WAW« učinek vsakega vašega obiskovalca.

Upamo, da smo vam s tem prispevkom dali kakšno novo idejo, na katero do sedaj niste pomislili. Če pa vas karkoli zanima, pa nam pošljite mail in z veseljem vam bomo pomagali.