Oljenje lesenih izdelkov

ON barvna karta

Oljenje lesenih izdelkov

Šifra izdelka:

Oljenje lesa, oljenje lesenih teras, oljenje lesenih podestov, oljenje lesenih fasad, oljenje lesenih izdelkov

Oljenje lesa in voskanje lesenih površin ni več muha enodnevnica, pač pa je zaščita lesenih površin in lesnih izdelkov z zaščitnimi olji in voski postala ena od vsakdanjih zaščit sodobnega časa, ki ga povezujemo s premazi, ki so primerni tudi z vidika ekologije. Trg je preplavljen z različnimi vrstami olj in voskov za zaščito lesa, vendar je le peščica takšnih, ki s svojimi lastnostmi izstopajo iz povprečja tako po kvaliteti kot po normativih, ki jih določajo ekološki standardi.
V Mizarstvu Hrovat uporabljamo različne vrste olj in voskov enega proizvajalca. Za vsak artikel oziroma namembnost nam proizvajalec lahko ponudi olja in voske, ki so izdelana namensko za razmere, v katerih se bo v dolgi življenjski dobi nahajal les zaščiten z enim od primernih vrst zaščitnih olj ali voskov. Z veliko izbiro različnih vrst voskov in olj lahko ustrezno odgovorimo na želje našega kupca po kvalitetni zaščiti lesa z olji in voski.
Odločitev o izbiri proizvajalca olj, ki jih uporabljamo, so nam olajšali poslovni partnerji, saj so zahtevali točno ta olja. Premaz s tem oljem je eden od pogojev prodaje lesenih izdelkov na zahtevne trge zahodne Evrope. Zaščitna olja se uporabljajo predvsem za zunanje površine, medtem ko se voski uporabljajo za zaščito notranjih površin.

Poleg splošnih lastnosti olj in voskov za zaščito lesa, imajo naša olja in voski nekaj posebnosti v primerjavi z drugimi:

-prozorna olja za zaščito lesa imajo UV zaščitni faktor 12. To pomeni, da proces staranja lesa upočasnimo za 12x v primerjavi z neoljenim lesom
-olja za zaščito lesa, ki jih uporabljamo, imajo boljšo obstojnost, zato je interval obnavljanja daljši
-za osvežitev premaza zadostuje en nanos zaščitnega olja za les
-uporabljamo olja za zaščito lesa, ki so namenjena težko dostopnim lokacijam, saj z enim nanosom olja za les dosežemo dvojni učinek zaščite v primerjavi s standardnimi olji za zaščito lesa
-posebno protizdrsno olje, ki je namenjeno za oljenje teras in podestov, pri katerih je nevarnost zdrsa
-možnost izbire kar 25 različnih tonov olj za zaščito lesenih površin. Barvna karta spodaj.

 

Pošlji povpraševanje → Obdelave lesa → Lestvica kvalitete lesa → Možnosti financiranja →

 

 

Oglejte si tudi