Termo drvo i starano drvo- novost na našem tržištu

SetWidth980 VEZUV1

Termo drvo i starano drvo- novost na našem tržištu

Novost na našem tržištu:

Pustite se zavesti i uredite svoje prostore u stilu vaših pradjedova, vratite vašim prostorima dušu i obiteljski život. Uz naše drvo moći ćete zavrtjeti vrijeme stanovanja u prošlost, nazad u vrijeme vaših djedova i pradjedova.

Za Vas smo pripremili najveći izbor termično obrađenog drva u kombinaciji sa različitim vrstama obrade drva. Termičnom obradom drva drvu promijenimo trajanost i ton boje, a različitim vrstama obrade oblik drva. Tako je nastala i predivna kombinacija različitih vrsta drva, sa različitim strukturama koje daju drvu stari, tradicijonalni izgled.

Termična obrada drva je izraz za postupak kojim drvu popravimo dimenzijsku stabilnost i povećamo otpornost drva protiv štetnicima drva. Drvo koje je termično obrađeno mnogo se manje kvrči i širi od uobičajeno obrađenog drva. Ujedno se drvu radi promjenjenih karakteristika znatno poveća trajanost. Termo obrađeno drvo najbolje se ponaša u jako opterećenom okolišu sa naglim promjenama temperature i vlage. Zbog toga je termo drvo jako prikladno za izradu drvenih fasada, vrtnih ograda te ostalih proizvoda u prirodi gdje visoka konstrukcijska črvrstoća nije zahtijevana, jer se sa termičnom obradom izgubi dio čvrstoće zbog čega takvo drvo nije prikladno za izradu konstrukcija.


Termo drvo se mehanski jako kvalitetno obrađuje. Obrada je jednostavna, brušenje i poliranje glatko. Boja termo obrađenog drva može biti različita, zavisi od trajanja obrade i temperature na kojoj je drvo ispostavljeno. Termična obrada drva izvodi se na temperaturi od 160 – 260° C. Drvo je jednake boje po cjelovitom presjeku drvenog elementa.