O nas

onas

O nas

Podjetje danes

V podjetju Mizarstvo Hrovat se danes z izzivi srečuje ekipa 14-ih sodelavcev. Stremimo k nadaljnjem razvoju lesne dejavnosti in ohranjamo visoko kvaliteto produktov izdelanih v Sloveniji. Zavedamo se pomena digitalizacije trga, spremljamo trende v panogi, sprejemamo nova znanja itd. Želimo delovati po načelih vitkega podjetništva. Nenehno iščemo nove poslovne priložnosti ter se prilagajamo spremembam na trgu. Skupaj z ekipo zaposlenih in naših kooperantov, ustvarjamo fleksibilen tim, ki je sposoben izpeljati projekt vse od ideje pa do realizacije.

 

Vizija podjetja

V prihodnjih letih se vidimo kot eni od mikro členov v slovenski lesno-predelovalni industriji. Pokrivamo neko vmesno področje med izdelavo notranjega pohištva in med žagarskimi obrati. Naša specialnost je predelava masivnega lesa v polizdelke in končne izdelke. Za to delo imamo prilagojen ves strojni park in znanja, ki jih potrebujemo za predelavo masivnega lesa. Od sušenja, razreza, oblanja, brušenja do impregnacije in barvanja končnih izdelkov.

Vizija podjetja je postati eno izmed vodilnih malih podjetij pri opremljanju zunanjih površin objektov. Od inženiringa, proizvodnje, pa vse do izvedbe na lokaciji. Na področju končnih izdelkov, želimo s svojimi inovativnimi izdelki prodreti tudi na tuje trge, predvsem na področju opreme doma ter turističnih destinacij.

Poslanstvo

Naše osnovno poslanstvo je zagotavljanje visoko kakovostnih in inovativnih rešitev na področju lesne industrije:
-    z novimi izdelki prodreti na tuje trge;
-    z visoko kvaliteto kupcem zagotoviti dolgo življenjsko dobo naših izdelkov;
-    graditi finančno močno in uspešno podjetje, ki zagotavlja nadzorovano rast podjetja;
-    razvijati potenciale vsakega posameznika v podjetju;
-    ohraniti čisto okolje našim zanamcem in skrbeti za prijazen odnos do okolja, v katerem delujemo;

2015

S ponosom predstavljamo naš prvi globalno usmerjen projekt, pod blagovno znamko Glamping Solutions (www.glampingsolutions.com). Celovite rešitve za načtovanje in izvedbo glamping destinacij smo predstavili na sejmu Salon Sett v Montpellier-u, v Franciji in doživeli pozitiven odziv.

2012

Zgodba se nadaljuje s tretjim rodom, saj 3.12.2012 vstopi v firmo najstarejši vnuk Jaka. Kljub 21 letom si je kot eden najmlajših podjetnikov v Sloveniji nabral že 5 let delovnih izkušenj v mednarodni in domači trgovini, saj je že kot mladoletni gimnazijec postavil uspešno spletno trgovino, ki je trenutno vodilna v svoji dejavnosti v Sloveniji. Kasneje je z ustanovitvijo podjetja na Hrvaškem postal tudi glavni distributer na tem trgu. Njegove izkušnje in volja do dela bodo dobrodošle in bodo vnesle svež veter in nove ideje. Podjetje Mizarstvo Hrovat prične s prodajo inovativnih vrtnih hišic, brunaric (www.brunarice-lv.si) in dopolnjenim programom wellnes opreme (vroče kadi in savne). Poleg novega prodajnega programa, se podjetje ukvarja tudi z izdelavo vrtnih garnitur, lesenih fasad, lesenih vrtnih ograj, pergol, nadstreškov, podestov, teras, opreme za parke, lesenih balkonov, bungalovov, opreme za kampiranje, okvirjev za slike, struženih elementov, polic, regalov, darilnih izdelkov… Vsi produkti so izdelani z najvišjim nivojem kakovosti iz vrhunskega materiala. Poleg predelave smrekovega lesa se veliko ukvarjamo tudi s predelavo sibirskega macesna ter eksotičnih vrst lesa (teak, iroko, mahagoni…). S svojimi inovativnimi izdelki in rešitvami se lahko postavimo korak pred konkurenco. Novosti redno predstavljamo na sejmih po Sloveniji, kjer so veliko zanimanja poželi inovativni izdelki: leseni bungalovi, vroča kad ter vrtna garnitura s streho.

Zgodovina podjetja

Z odločbo dne 10.2.1964 je bilo izdano obrtno dovoljenje za opravljanje mizarskih del pod naslovom Mizarstvo Hrovat Franc, Gradišče 6, Lukovica. Delavnica je bila gospodarski objekt z dvoriščem. Franc je s pomočjo žene Katarine takrat večinoma izdeloval stavbno pohištvo ter nekatere izdelke sobnega pohištva. Kmalu je v Domžalah kupil kombinirani skobeljni stroj, z njim pa je začel izdelovati tudi razne artikle za podjetje Dom iz Ljubljane: prečke, dvokrake lestve, deske za kuhinje itd. Material je nabavljal po sosednjih vaseh, nastala pa je težava, ker v bližini ni bilo žag, zakonodaja glede sečnje lesa pa je bila zelo stroga. Tako je bil prisiljen postaviti večjo krožno žago, da si je lahko sam nažagal potrebno dimenzijo in količino desk. Ker je bila delavnica sprva v naselju na vasi, so se začele težave z nekaterimi iz sosednjih vasi, ki so inšpektorjem oddajali prijave.

Po letu in pol delovanja v Gradišču, se je leta 1965 preselil na naslov Srednje Jarše 1. Tam je v najem vzel propadli Kraljev mlin. S stavbo je imel veliko stroškov, bilo pa je tudi veliko dela, tako da je lahko stroške sproti pokrival. Poleg stavbnega pohištva je pričel še z izdelavo embalaž za aluminijaste cevi namakalnih naprav, katerih naročnik je bil Agrostroj iz Ljubljane.

Leta 1971 je delavnico preselil v novo zgrajeno stanovanjsko hišo na Rodici (Petrovčeva ulica 9). Skladišče lesa je bilo na sosedovi posesti. Pri hiši je začasno postavil dve baraki, v eni so bili stroji za obdelavo lesa, v drugi pa material. Dela v tem času ni manjkalo, delavce pa je zaposloval po potrebi. Leta 1975 sta z ženo v Domžalah kupila bivšo kleparsko delavnico. Po nakupu je bilo potrebno stavbo preurediti, zamenjati pa je bilo potrebno tudi nekatere stroje.

Mizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpgMizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpg

Dve leti kasneje, leta 1977 (januar), pa se je sedež podjetja preselil v Domžale, na naslov Masljeva ulica 8a, kjer delujemo še danes. Podjetje Mizarstvo Hrovat je še vedno izdelovalo embalaže za Agrostroj, pričelo pa je tudi z izdelovanjem podov za tovornjake, katerih naročnik je bil AS Domžale. Poleg tega pa smo izdelovali še ogrodja za kavče (Usluga Kamnik), vrtno in stavbno pohištvo po naročilu, ladijski pod itd. Boljšo kvaliteto lesa se je kupovalo v Savinjski dolini, slabšo pa v podjetju Stol Duplica. Ker je bilo iz leta v leto več dela, se je leta 1984 pričela graditi nova delavnica, katero smo počasi opremljali in se v njo vselili s souporabo stare delavnice.

 

Mizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpgMizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpg

Pričeli smo izdelovati predprostore za počitniške prikolice, opravljali pa smo tudi vzdrževanje počitniških objektov LB. V letu 1997 je Franc, ustanovitelj podjetja odšel v pokoj, zato je vodstvo podjetja prevzel njegov sin Marko, ki je zaposlil sestro Tatjano. Ta je prevzela administrativne in druge obveznosti.

Mizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpgMizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpg

Mizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpgMizarstvo-Hrovat-zgodovina-delavnice-12.jpg

 

Certifikat bonitetne odličnosti

Podjetje Bisnode nam je za leto 2015 izdalo certifikat bonitetne odličnosti, s finančno oceno AA. To potrjuje, da smo finančno stabilno in zanesljivo podjetje, sodelovanje z nami pa je vredno zaupanja. Smo podjetje, ki deluje premišljeno, se ne vpleta v nezanesljive posle, rast podjetja pa je stabilna in nadzorovana. Poslovni subjekt, MIZARSTVO HROVAT MARKO HROVAT S.P., po analizah za leto 2015 spada med 4.27% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji ter se tako uvršča v razred AA. V Sloveniji je v letu 2015, med vsemi 161.366 registriranimi podjetji, bonitetno odličnost doseglo zgolj 6889 podjetij. Nadalje, v splošni dejavnosti - SKD klasifikacija - (C 16.100 Žaganje, skobljanje in impregniranje lesa) je registriranih 780 podjetij, od tega le 42 podjetij dosega mednarodno priznane standarde razreda AA. Certifikat bonitetne odličnosti smo pridobili tudi v letih: 2012, 2013, 2014. Izdelki iz naše proizvodnje so izdelani izključno iz prve kvalitete materialov, v izogib morebitnim reklamacijam. Če iščete zanesljivega partnerja za izdelavo ograje, fasade, pergole, brunarice ali katerega drugega izdelka iz naše ponudbe, se z veseljem priporočamo! Imamo izkušnje, znanje in tradicijo, naši temeljni vrednosti pa sta kvaliteta in zanesljivost. To dokazuje tudi spodnji certifikat.

Podjetja z bonitetno odličnostjo poslujejo nadpovprečno, kar pomeni da smo bili v preteklem letu nadpovprečno plačniško podjetje, nismo imeli nobenih blokad računa, hkrati pa izpolnjujemo kriterije za doseganje manjše verjetnosti, da bomo v prihodnjih dvanajstih mesecih zabeležili katerega od naslednjih dogodkov:

  • stečaj, prisilno poravnavo ali likvidacijo (< 0,32% verjetnost),
  • izbris subjekta iz poslovnega registra (< 1,15% verjetnost),
  • blokada transakcijskih računov subjekta več kot 60 dni nepretrgoma oziroma več kot 90 dni pretrgoma (< 1,33% verjetnost).