O nama

onas

O nama

Povjest poduzeća:
Rješenjem dana 10.2.1964. bilo je izdano zanatsko odobrenje za obavljanje stolarskih radova pod nazivom Mizarstvo Hrovat Franc, Gradišče 6, Lukovica. Radionica je bila gospodarska struktura sa dvorištem. Franc je pomoću žene Katarine tada izrađivao većinom stolariju te neke proizvode stambenog namještaja. Ubrzo je u Domžalama kupio kombiniranu blanjalicu te njime počeo izrađivati i razne artikle za poduzeće Dom iz Ljubljane - prijelaze, dvokrake ljestve, daske za kuhinje itd. Materijal je nabavljao u susjednim selima, ali došlo je do problema kada u blizini nije bilo žagi, a zakonodavstvo u vezi sjeke drva bilo je jako strogo. Tako je bio primoran postaviti veću kružnu pilu da si je mogao sam nažagati potrebnu dimenziju i količinu dasaka. Jer je bila radionica najprije u naselju na selu, počeli su problemi sa ljudima iz susjednih sela koji su inspektorima oddajali prijave. 
Nakon godine i pol djelovanaj u Gradišču, godine se 1965. preselio na adresu Srednje Jarše 1. Tamo je u najam uzeo propali Kraljevski mlin. Sa zgradom je imao dosta troškova, a bilo je i dosta posla, tako da je troškove mogao samo usputno pokrivati. Osim stolarije počeo je i sa izradom embalaže za aluminijaste cijevi uređaja za navodnjavanje koje je naručivao Agrostroj iz Ljubljane.
Godine 1971. radionicu je preselio u novo građenu stambenu kuću na Rodici (Petrovčeva ulica 9). Skladište drva bilo je na susjedovu posjedu. Kod kuće je privremeno postavio dvije barake, u jednoj su bili strojevi za obradu drva, a u drugoj materijal. Posla u tom vremenu nije nedostajalo, a radnike je zapošljivao ukoliko je to bilo potrebno. Godine 1975. sa ženom je u Domžalama kupio bivšu limarsku radionicu. Nakon kupovinu bilo je potrebno zgradu preurediti, a bilo je potrebno zamjeniti i neke strojeve. Dvije godine kasnije, godine 1977. (sječanj) sjedište poduzeća preselio je u Domžale, na adresu Masljeva ulica 8a, gdje djelujemo i danas. Poduzeće Mizarstvo Hrovat još uvijek je izrađivalo embalaže za Agrostroj, a počelo je i sa izrađivanjem podova za kamione koje je naručivao AS Domžale. Osim toga izrađivali smo još okvir za sofe (Usluga Kamnik), vrtni i namještaj za zgrade po narudžbi, brodski pod itd. Bolju kvalitetu drva kupovalo se u Savinjskoj dolini, a slabiju u poduzeću Stol Duplica. Jer je bilo iz godine u godinu više posla, godine 1984. počela se graditi nova radionica koju smo polako opremljivali i u nju se uselili sa zajedničkom upotrebom stare radionice. Počeli smo izrađivati pretprostorije za kamp prikolice, a obavljali smo i uzdržavanja objekata za odmor LB. Godine 1997. osnivač poduzeća, Franc, otišao je u pokoj, zato je upravljanje poduzeća preuzeo njegov sin Marko
Poduzeće danas:
Danas se poduzeće Mizarstvo Hrovat bavi izradom vrnih garnitura, drvenih fasada, drvenih vrtnih ograda, pergola, nastrešaka, podesta, terasa, opreme za parkove, drvenih balkona, bungalova, opreme za kampiranje, okvira za slike, struženih elemenata, polica, regala, poklon predmeta... Svi su proizvodi izrađeni najvisočijim nivojem kvalitete od vrhunskog materijala. Osim prerade drva smreke, dosta se bavimo i sa preradom sibirske ariševine, te eksotičnim vrstama drva (teak, iroko, mahagoni...). Svojim inovativnim proizvodima i rješenjima možemo se postavimo korak ispred konkurencije. Novosti redovito pretstavljamo na sajmovima po Sloveniji, gdje su velika zanimanja dobili patentirani proizvodi: drveni bungalovi, vruća kada te vrtna garnitura sa krovom. Zalažemo se za daljnji razvoj drvene djelatnosti i sačuvanju visoke kvalitete proizvoda izrađenih u Sloveniji, zato neprestano tražimo nove poslovne prilike te se prilagođujemo razmjerama na tržištu.  U godini 2011. u Hrvatskoj smo otvorili poduzeće Rhesos d.o.o. koje će se baviti distribucijom naših proizvoda i na Hrvatskom tržištu. Skupa sa ekipom zaposlenih i naših kooperanata stvaramo fleksibilan tim koji je sposoban opremiti vaš objekat u kombinaciji sa drvom sve od ideje pa do realizacije
Vizija poduzeća:
U narednim godinama vidimo se kao jedan od mikro članova u slovenskoj drvoprerađivačkoj industriji. Pokrivamo neko srednje područje između izrade unutarnjeg namještaja i između pilanih obrti. Naša specijalnost je prerada masivnog drva u poluproizvode i završne proizvode. Za taj rad imamo prilagođen sav strojnički park  i strojevima imamo pokrivenu većinu područja koje trebamo za preradu masivnog drva. Od sušenja, razreza, blanjanja, brušenja do impregnacije i bojanja konačnih proizvoda.
Vizija poduzeća jest da postanemo jedno od vodećihmanjih poduzeća kod opremljivanja vanjskih površina objekata. Od ingeniringa, izrade drvenih fasada, pergola, svih vrsta ograda, uređenja vrta. Sa našom ekipom izvrsnih majstora sa kojima durađujemo već niz godina, sastavljamo ekipu koja je sposobna odgovoriti izazovima na projektima koji nas još čekaju. A na području konačnih proizvoda svojim inovativnim proizvodima želimo prodrjeti i na tuđa tržišta, prije svega na području ugostiteljstva i turizma.
Poslanje:
Naše je osnovno poslanje zajamčivanje visoko kvalitetnih i inovativnih rješenja na području drvene industrije:
  • novim proizvodima prodrjeti na tuđa tržišta;
  • visokom kvalitetom zajamčiti kupcima dugu životnu dobu naših proizvoda;
  • graditi financijski jako i uspješno poduzeće koje zajamčuje kontroliranu rast poduzeća;
  • razvijati potencijale svakog pojedinca u poduzeću;
  • sačuvati čist okoliš našim potomcima i brinuti za prijateljski odnos prema okolišu u kojem djelujemo.