Nadstreški za avto in prosti čas

Široka ponudba nadstreškov za avto. Na voljo imamo tako tipske nadstreške, kot nadstreške po naročilu.

Promo video

Za vas smo pripravili različne lesene nadstreške za prosti čas ali kot garažne nadstreške za avtomobile. Ponujamo vam lesene garažne nadstreške za 1,2,4,6 ali več vozil. Na voljo imate več različnih modelov, z različnimi načini izvedbe. Izbirate lahko med masivnim nesušenim smrekovim, KVH dolžinsko lepljenim in BSH dolžinsko/širinsko lepljenim lesom. Vse konstrukcije so skrojene na CNC stroju, zato pri montaži ne prihaja do odstopanj in zapletov. Les je oblan in brušen, robovi so kroženi. Konstrukcija je barvana z odtenkom po želji.

Najcenejša KIT izvedba

pripravimo vam konstrukcijo za vaš leseni nadstrešek iz končno obdelanega lesa...

Lege, stebri in špirovci imajo narejene utore za enostavno montažo. Na terenu vam materiala ne bo potrebno žagati, vse je pripravljeno na točno dimenzijo, priložene pa so tudi stojke in pritrdilni material. Na željo konstrukcijo tudi pobarvamo ter k paketu dodamo še želeno kritino (Lexan ali bitumenska valovitka). Ob dobavi vam priložimo tudi navodila za postavitev konstrukcije lesenega nadstreška izdelanega iz masivnaga lesa ali iz lepljenega lesa.

Delna izvedba lesenega nadstreška

Pri načinih izvedbe smo prilagodljivi. Nadstrešek lahko postavimo po sistemu "delni ključ".

Lahko vam postavimo samo konstrukcijo nadstreška iz lesa, kritino pa fiksirate v lastni režiji. Druga varianta je, da vam leseni nadstrešek tudi pokrijemo, v tem primeru vam v lastni izvedbi ostane le še kleparski del (obrobe, žlebovi).

Izvedba "na ključ"

kompletna izvedba "na ključ" skupaj s kritino in žlebovi. V tem primeru dodatna dela niso potrebna.

Dela, ki jih vključuje izvedba na ključ, so sledeča: dobava in montaža lesene konstrukcije s kovinskimi podstavki, zaščita lesa konstrukcije, finalni sloj kritine vključno s podkonstrukcijo, zaključne pločevinaste obrobe in žlebovi.

V preteklosti smo postavili kar nekaj lesenih nadstreškov (tako tipskih, kot po naročilu), kjer smo pridobili veliko izkušenj, zato so nam novi izzivi dobrodošli. Z veseljem se lotimo tudi izdelave lesenih nadstreškov v izvenstandardni obliki in dimenzijah. Objekt vam na željo tudi vpnemo v fasado hiše ali naslonimo na vrtno uto. Dizajn nadstreška iz lesa je tako enak kot morebiten obstoječi objekt. Možna je tudi izdelava lesenih sten okoli nadstreška. Če zapremo vse štiri stene, vam lahko nadstrešek služi kot kolesarnica ali uta za shranjevanje orodja. Pred izdelavo vsakega nadstreška, vam izdelamo računalniški izris, ki nam potrdi, da je nadstrešnica statično stabilna, njena nosilnost pa zadošča standardom. Običajno je nosilnost lesene konstrukcije okoli 250kg/m2, to pa je dovolj za katerokoli področje v Sloveniji, ne glede na količino snega, ki lahko zapade pozimi.

Kakšen les je bolj primeren za izdelavo lesenega nadstreška?

Pred naročilom moramo vedno poiskati kompromis med kvaliteto in ceno. Masiven les je nesušen in je zato manj stabilen. Ker se sredini lesa ne moremo izogniti, tak les pogosto razpoka in se ukrivi, posledično pa se zmanjša tudi nosilnost. Prednost masivnega lesa pa je nižja cena v primerjavi z BSH lepljenim lesom, zato se ga pogosto uporablja za izdelavo enostavnih konstrukcij, kot so manjši paviljoni ali nadstreški za 1 avto. Pri večjih konstrukcijah, kot so nadstreški za več avtomobilov je masiven les premalo stabilen in nosilen, zato se priporoča izdelava iz lepljenega lesa. Cena materiala je sicer višja, prednost pa je, da je lepljen les sušen v sušilnici, zlepljen pa je iz manjših kosov v katerih skoraj ni sredine lesa. Posledično je tak les zelo stabilen, se ne krivi in ne poka. Izboljšana sta tako nosilnost, kot življenjska doba. Pri izdelavi nadstreška lahko masiven in lepljen les med seboj tudi kombiniramo. Na mestih, kjer je obremenitev večja (prečne lege) se uporabi lepljen les, za stebre in špirovce pa masiva. Tako dobimo kvaliteten in cenovno ugoden izdelek. Povzetek: za manjše konstrukcije uporabite masivo, za konstrukcije, kjer je potrebna večja nosilnost ali pa je razpon med stebrivečji, uporabite lepljen les.

Opozorilo: v primeru naročila KIT izvedbe lesenega nadstreška, je potrebno pred postavitvijo les skladiščiti v suhem in temnem prostoru. Masiven les je potrebno sestaviti najkasneje 3 dni od dneva dobave, nadstrešek iz BSH lepljenega les pa se lahko sestavi tudi pozneje.

Brezplačni produktni katalog

Bi ponudbo Mizarstva Hrovat radi natisnili in pokazali še komu? Prenesite kratek katalog glavnih izdelkov iz naše ponudbe.

Zavrti me levo ali desno

Prednosti naših nadstreškov

Mi smo prava izbira za vaš projekt.

možna dobava v KIT izvedbi

kvalitetna izdelava

izdelava po meri

različne vrste kritin

izdelava na ključ

Vroča kad na našem vikendu je bila najboljša odločitev do zdaj. Z ženo si ob vikendih vedno rada privoščiva sproščanje, še posebno uživava ob jasnih večerih, ko opazujeva zvezdnato nebo. Hvala Hrovatom za idejo in seveda kvalitetno izvedbo.

Roman Lipnik
Kaj pravijo naši naročniki

Ko smo si zaželeli vrtno lopo poleg naše hiše, smo na spletu našli vaše mizarstvo. S končnim izdelkom ste pokazali, da smo se prav odločili.

Peter Kovač
Kaj pravijo naši naročniki

Sem izjemno zadovoljen z izdelavo brunarice Mizarstva Hrovat. Kvaliteta s prijaznostjo celotne ekipe. Prijatelji me vedno sprašujejo, kdo je naredil najino brunarico. In vedno z veseljem povem, da so jo naredili v Mizarstvu Hrovat.

Ivo Špendal
Kaj pravijo naši naročniki