Široka ponudba lesenih vrtnih ograj iz smreke, sibirskega macesna in ostalih lesov.

Vrtne ograje iz lesa

Si želite zasebnosti na vrtu?

Vsaka lesena ograja je unikatna in prilagojena željam kupca.
Vrtne ograje iz lesa

Vas motijo pogledi s ceste?

Dolga obstojnost, brez vzdrževanja.
Vrtne ograje iz lesa

Si želite ograditi parcelo v stilu?

Pravilna montaža lesene ograje

Sibirski macesen

To je najprimernejša in najobstojnejša različica lesene ograje. Pa tudi izgleda lahko lahko super! Neskončno možnosti prilagajanja...

...nam omogoča, da je vsaka vrtna ograja unikatna. Ob pravilni vgradnji, lahko macesnova ograja obstane tudi generacijo. Je pa pri montaži veliko detajlov, na katere moramo biti pozorni, saj se napake pokažejo šele čez 5 ali 10 let. Običajno je na voljo več različnih širin letvic: 9,3cm, 5,5cm, 4,2cm. V kombinaciji z različnimi načini fiksiranja in postavitve imamo zelo veliko možnih kombinacij. Takrat pa na dan pride domišljija. Ograja iz sibirskega macesna ne potrebuje vzdrževanja, bo pa les z leti posivel. Če je stanovanjska hiša poleg ograje zasnovana v belo-sivem stilu, se siva ograja lepo ujame z arhitekturo. V kolikor pa so zaželene druge barve, lahko ograjo oljimo. Na voljo so tudi olja s pigmenti (rjava, rdečkasta...).

Impregnirana smreka

Tudi smrekova ograja je lahko moderna! Potrebno pa je poskrbeti za pravilno umestitev lesene ograje v prostor in barvno kombinacijo...

Ograja iz impregnirane smreke je cenovno dostopnejša od macesnove. Ker pa je smrekov les bolj občutljiv na vremenske razmere, v tem primeru sprejemamo kompromis. S tem ne mislimo, da je smrekova ograja slaba. Ob pravilni zaščiti in vgradnji lesa, lahko tudi smrekova ograja kljubuje vremenu 20 ali več let. Trenutno so na voljo deske širine 11,6cm. Smrekov les zaščitimo z impregnacijskim sredstvom. Deske potopimo v impregnacijo za 24 ur. Smatramo, da je ton najboljša zaščita za smrekov les. Je neizperljiva in ne potrebuje vzdrževanja. Z leti, pa sicer prvotno zelenkast les, posivi. Deske je možno naknadno pobarvati v katerikoli drug odtenek, s tem pa se približamo barvni kombinaciji hiše ob ograji.
Lesena vrtna ograja okoli hiše vam ponuja domačnost, vas zbliža z naravo in poudari objekt, katerega le ta ograjuje. Kljub številnim materialom, les ostaja še vedno nenadomestljiv, tako po funkcionalnosti, kot po izgledu. Vrtna ograja iz masivnega lesa, naredi vašo hišo domačo, obenem pa poskrbi za vašo zasebnost na domačem vrtu in vaši hiši. Poleg sibirskega macesna so na voljo tudi drugi materiali. Lesene ograje lahko izdelamo iz termično obdelanega lesa ali eksotičnega lesa kot npr. iroko, cumaru in ipe lapacho.

  Za vrtne ograje iz lesa, uporabljamo samo les, ki je sušen v sušilnici. Zato so površine vrtne ograje zelo gladko obdelane, les se pa na soncu in dežju bistveno manj razteza, posledično temu, se kasneje pojavi manj napak kot npr. razpoke ali krivljenje.
  Za izdelavo lesenih vrtnih ograj, uporabljamo samo visoko kvaliteten les sibirskega macesna, ter smrekov les treh različnih kvalitet.
  Površine lesa lesene ograje so pri sibirskem macesnu dvojno brušene z granulacijo 150 - 180, odvisno od vrste lesa. Z brušenjem dosežemo lepši videz in boljši oprijem zaščite, zato so pri naših lesenih vrtnih ograjah doseženi vsi pogoji za dolgo življenjsko dobo.
  V vrtnih ograjah, če so izdelane v 1.a in 1. kvaliteti, ne glede na vrsto materiala, ne boste našli "stržena", oziroma sredine hloda. Posledično je v veliki meri zmanjšana možnost nastanka razpok, ki lahko nastanejo pri atmosferskih vplivih.
  Imamo lastno impregnacijo lesa, s katero podaljšamo življenjsko dobo vaše vrtne ograje iz lesa.
  Nudimo vam kompletno ponudbo na enem mestu. V sklopu projekta lesene ograje, spada še izdelava točkovnih temeljev, izdelava betonskega parapeta, izdelava kovinskih enokrilnih, dvokrilnih ali drsnih vrat, izdelava stebričkov, montaža lesenega dela vrtne ograje itd.
  Obnavljamo in vzdržujemo tudi stare, dotrajane lesene ograje.
  vse lesene vrtne ograje, ki jih vidite, so iz naše proizvodnje.
Možen je tudi nakup kompletnega materiala za izdelavo vrtnih ograj, brez montaže.

Brezplačni produktni katalog

Bi ponudbo Mizarstva Hrovat radi natisnili in pokazali še komu? Prenesite kratek katalog glavnih izdelkov iz naše ponudbe.

Zavrti me levo ali desno

Prednosti naše lesene ograje

Mi smo prava izbira za vaš projekt.

prisluhnemo vašim željam

vsaka lesena ograja je unikatna

lesene ograje ne potrebujejo vzdrževanja

lesene ograje izdelamo na ključ

sibirski macesen ali impregnirana smreka

Vroča kad na našem vikendu je bila najboljša odločitev do zdaj. Z ženo si ob vikendih vedno rada privoščiva sproščanje, še posebno uživava ob jasnih večerih, ko opazujeva zvezdnato nebo. Hvala Hrovatom za idejo in seveda kvalitetno izvedbo.

Roman Lipnik
Kaj pravijo naši naročniki

Ko smo si zaželeli vrtno lopo poleg naše hiše, smo na spletu našli vaše mizarstvo. S končnim izdelkom ste pokazali, da smo se prav odločili.

Peter Kovač
Kaj pravijo naši naročniki

Sem izjemno zadovoljen z izdelavo brunarice Mizarstva Hrovat. Kvaliteta s prijaznostjo celotne ekipe. Prijatelji me vedno sprašujejo, kdo je naredil najino brunarico. In vedno z veseljem povem, da so jo naredili v Mizarstvu Hrovat.

Ivo Špendal
Kaj pravijo naši naročniki