Da bo bivanje na terasi zares prijetno.

BIOKLIMATSKE PERGOLE CUBIE

Pametna pergola, ki se sama prilagaja vremenu.

Naj tudi vrt postane del vašega doma.

BIOKLIMATSKE PERGOLE CUBIE

Bi tudi vi radi čim več časa preživeli zunaj?

Da boste lahko neprestano v stiku z naravo.

BIOKLIMATSKE PERGOLE CUBIE

Ali ni stik z naravo nekaj najlepšega?

Za vas ustvarjamo najbolj dovršene bioklimatske pergole. Naj bo pergola srce vašega doma.

Promo video

Zakaj bioklimatska pergola?

Zaščita pred soncem

Samo kadar je to potrebno. S pomočjo daljinskega upravljalnika ali pametnega telefona po svojih željah upravljajte naklon strešnih lamel glede na moč in smer sonca.

Zračenje

Temperaturo pod bioklimatsko pergolo lahko samostojno regulirate s premikanjem kota lamel (45°, 90° in 135°). V vročih poletnih dneh lahko zrak kroži in hladi prostor pod pergolo. Pozimi pa z zaprtimi lamelami toploto lažje akumuliramo.

Zaščita pred dežjem

Aluminijaste lamele so oblikovane tako, da deževnico preusmerijo v stranske žlebove in nato v steber, v katerem je napeljana odtočna cev. Sistem odvajanja vode je tako v celoti skrit v konstrukcijo.

Možnosti postavitve

Samostoječa

Postavitev samostojne bioklimatske pergole CUBIE predstavlja pravi okras na vrtu. Tako boste lahko z naravo obdani iz vseh strani.

Delno vpeto v hišo

Idealno za uporabo na terasi direktno ob hiši. Konstrukcijo lahko vpnemo direktno v hišo in se tako izognemo polovici stebrov.

V celoti vpeta v hišo

Konstrukcija brez podpornih stebrov. Idealna rešitev za primer, ko je pritrjevanje v obstoječi objekt možno iz treh ali štirih strani.

Združevanje konstrukcij

Idealno za gostinske komplekse, hotele in turizem. Ta vrsta postavitve omogoča združevanje modulov pergole brez vmesnih stebrov.

Oprema CUBIE bioklimatske pergole

Integrirana LED osvetlitev

Zahvaljujoč sodobni LED tehnologiji lahko druženje pod pergolo podaljšate tudi pozno v noč. Na voljo so 3 različice.

LED trak v lameli
LED trak po obodu
Točkovne LED luči

Ostala oprema

Da bo kakovost bivanja še boljša, je na voljo tudi:

Svetlobni pas

Svetlobni pas omogoča dodatni vir svetlobe tudi takrat, ko so lamele pergole zaprte. Pas je izdelan iz polikarbonata debeline 16mm.

Senzor za dež in veter

Senzor za dež omogoča avtomatsko zapiranje lamel v primeru dežja. Senzor za veter pa v primeru močnega vetra lamele odpre in tako prepreči morebitne poškodbe, ki bi nastale zaradi premočnega vzgonskega vetra.

Infrardeč grelec

Bioklimatska pergola v kombinaciji z infrardečim grelcem postane uporabna tudi v hladnejših dneh. Ob souporabi s steklenimi stenami lahko pergolo uporabljamo kot zimski vrt.

Lamele polnjene z izolacijo

Lamele pergole lahko napolnimo s toplotno izolacijo poliestiren, kar nam omogoča boljšo toplotno izolativnost v hladnih dneh. Dodatna izolacija je zelo dobrodošla v primeru, da pergolo uporabljate kot zimski vrt.

Upravljanje pergole s pametnim telefonom

Na voljo je aplikacija za pametne telefone in tablice, s pomočjo katere lahko lamele pergole in ostalo dodatno opremo upravljate tudi na daljavo.

Daljinski upravljalnik

Odprite/zaprite lamele, prižgite LED luči, prižgite infrardeči grelec... Celotna dodatna oprema je združena na enem dalinjskem upravljalniku.

Steklene površine in senčila

Drsne steklene stene

Naj pergola postane vaš zimski vrt! Zložljivi drsni stekleni paneli omogočajo, da prostor zaprete takrat, ko si to želite – v hladnejšem vremenu ali v času, ko prostora ne uporabljate. Stekleni paneli ne ovirajo pogleda, saj nimajo konstrukcijskih okvirjev. Počutje je zato skoraj enako, kot bi bili zunaj. Na voljo je drsni in zložljivo-drsni mehanizem.

Nastavljivo vetrobransko steklo

Na bioklimatsko pergolo CUBIE lahko vgradimo tudi stekleno protivetrno zaščito. Tako lahko prosti čas na terasi preživljate tudi zgodaj spomladi ali pozno jeseni. Steklo ima možnost nastavljanja po višini, kar omogoča, da zračnost prilagajate glede na potrebe.

Rolo senčilo

Je poletno sonce pozno popoldan premočno? Platneno senčilo omogoča regulacijo svetlobe tudi od strani. Senčilo se upravlja preko daljinskega upravljalnika, zato je uporaba enostavna, mehanizem pa je stilsko skladen s konstrukcijo pergole, zato ne kvari končnega izgleda. Dodatno je mogoče montirati tudi komarnik.

Komarnik

Ste naveličani, da vas ob poletnih večerih napadajo komarji? Rešitev je zelo preprosta - s pomočjo komarnika lahko zastrete celotno pergolo in jim preprečite vstop.

Leseni brisoleji

Za močno poletno sonce ali močan bočni veter lahko uporabimo tudi lesene brisoleje. Praktična rešitev iz lesa, ki kovinski konstrukciji doda pridih narave, hkrati pa pomembno vpliva na uporabnost pergole. Lesene lamele brisoleja lahko postavimo pokončno ali ležeče, po celotni stranici ali pa le delu te.

Lesene drsne stene

Imate radi les? Drsne stene, ki jih lahko imenujemo tudi drsna polkna predstavljajo še eno uporabno rešitev za senčenje. Steno lahko premikamo po celotni širini stranice, zato jo vedno lahko postavimo točno tja, kamor sije popoldansko sonce.

Detajli in tehnične rešitve

Podstavek skrit v steber pergole
Dovršeni profili za integracijo kablov in enostavno servisiranje
Učinkovit elektromotor
Ojačan podstavek stebra za zahtevnejše konstrukcije
Cev za odpadno vodo skrita v steber
Dovršene in vodotesne aluminijaste lamele

CUBIE pergola je na voljo v vseh odtenkih po RAL lestvici. Nabor barv in tekstur je dovolj širok, da bo pergola stilsko ustrezala vsakemu okolju. Poleg barve konstrukcije, je možno izbirati tudi barvo bioklimatskih lamel. Najpogosteje se kupci odločajo za sledeče barvne odtenke:

RAL 7016 ANTRACIT
RAL 9011 GRAFITNO SIVA MAT
BELA
RAL 9006 NATURE
RAL 7035
RAL 8014
RAL 9010 MAT
RAL 7011
RAL 9016

Certificiran izdelek

Brezplačni produktni katalog

Urejate okolico hiše? Za vas imamo BREZPLAČNI PRODUKTNI KATALOG s super idejami, ki bodo vaš vrt popeljale na višjo raven.

Vroča kad na našem vikendu je bila najboljša odločitev do zdaj. Z ženo si ob vikendih vedno rada privoščiva sproščanje, še posebno uživava ob jasnih večerih, ko opazujeva zvezdnato nebo. Hvala Hrovatom za idejo in seveda kvalitetno izvedbo.

Roman Lipnik
Kaj pravijo naši naročniki

Ko smo si zaželeli vrtno lopo poleg naše hiše, smo na spletu našli vaše mizarstvo. S končnim izdelkom ste pokazali, da smo se prav odločili.

Peter Kovač
Kaj pravijo naši naročniki

Sem izjemno zadovoljen z izdelavo brunarice Mizarstva Hrovat. Kvaliteta s prijaznostjo celotne ekipe. Prijatelji me vedno sprašujejo, kdo je naredil najino brunarico. In vedno z veseljem povem, da so jo naredili v Mizarstvu Hrovat.

Ivo Špendal
Kaj pravijo naši naročniki