menu x

Termo les

Drugačnost tropskega lesa.

Pustite se zapeljati in uredite vaše bivalne prostore v stilu vaših pradedkov, vrnite vašim prostorom dušo in domačnost. Z našimi lesovi boste lahko zavrteli čas bivanja v preteklost, nazaj v čas vaših dedkov in pradedkov.

Za Vas smo pripravili največjo izbiro termično obdelanega lesa v kombinaciji z različnimi vrstami obdelave lesa. S termično obdelavo lesu spremenimo trajnost in barvni odtenek, z različnimi vrstami obdelave pa obliko lesa. Tako je nastala čudovita kombinacija različnih vrst lesa z različnimi strukturami, ki daje lesu star, rustikalni videz.

Termična obdelava lesa je izraz za postopek, s katerim lesu izboljšamo dimenzijsko stabilnost in povečamo odpornost lesa proti lesnim škodljivcem. Les, ki je termično obdelan se mnogo manj krči in širi od običajno obdelanega lesa. Obenem se mu zaradi spremenjenih lastnosti precej poveča trajnost. Termo obdelan les se najbolje obnaša v močno obremenjenem okolju z naglim spremembami temperatur in vlage. Termo les je zato zelo primeren za izdelavo lesenih fasad, vrtnih ograj ter ostalih izdelkov naravi, kjer se ne zahteva visoka konstrukcijska trdnost, saj z termo les z termično obdelavo izgubi del trdnosti. Zaradi tega takšen les ni primeren za izdelavo konstrukcij.

Termo les se mehansko zelo kvalitetno obdeluje. Obdelava je enostavna, brušenje in skoblanje gladko. Barva termo obdelanega lesa je lahko različna, odvisna pa je od trajanja obdelave in temperature, kateri je les izpostavljen. Sama termična obdelava lesa poteka na temperaturi od 160 – 260° C. Les je barvno enak po celem preseku lesenega elementa.


Podrobni podatki o termolesu (PDF)