Lesu dajemo življenje že

Romb letve z vmesnim razmikom

Les, ki doda "piko na i" vašemu vrtu.

Romb letve z vmesnim razmikom

Šifra izdelka:FAMO
Možnosti uporabe:fasada za vrtno hiško, fasada iz macesna, fasada za vrtno uto, lesena fasada, lesena fasada z vmesnim razmikom, fasadni les

POZOR: lesa ne prodajamo! Izdelek je na voljo le kot možnost izbire fasade za CUBIE vrtne hišice.

Želite, da CUBIE hišica resnično izstopa v svojem norem dizajnu? Za nas osebno je to najlepša fasada.

Romb elementi se lepo podajo k Cubie hiškam, pri katerih si želimo kontrastnega modernega videza. Romb deske se na podlago fiksirajo z vmesnim razmikom. Pritrjene so na podkonstrukcijo, za njo pa se nahaja OSB konstrukcijska plošča. Na ta način dosežemo moderen dizajn, hkrati pa je hiška funkcionalna. V notranjosti je hiška v celoti zaprta in nima lukenj zaradi razmikov med deskami. Znotraj hiške je namreč vidna OSB plošča. Običajno takšen tip fasade Cubie hiško podraži za približno 20%. Les ne potrebuje vzdrževanja in z leti posivi.

Ker se poskušamo čim bolj približati vašim željam, les skobljamo izključno po naročilu.

Z naročilom tega izdelka pomagate ohraniti delovna mesta v slovenski industriji.

Lastna proizvodnja.

STANDARDNA OPREMA IN LASTNOSTI:

Tehnične lastnosti:

Kvaliteta lesa: izključno 1. kvaliteta
neto širina deske: 5,2cm
bruto (pokrivna) širina deske: 5,8cm
debelina deske: 2cm
razmik med deskami: 7-10mm, odvisno od specifike projekta
površine dvojno brušene z granulacijo 150
po dogovoru UV zaščita, oljenje, impregnacija s potapljanjem...
pločevinasti zaključki v vogalih hišice

Sivenje lesa:

Površine, ki so pogosto v stiku z vodo, sčasoma posivijo. Postopek sivenja praviloma traja nekaj let. Na mestih, ki so vodi bolj izpostavljeni, začne les siveti prej, na ostalih mestih kasneje. To je posledica kemijske reakcije med snovmi v lesu in kislih spojin v dežju. Sčasoma se na vseh površinah siv odtenek izenači in se barva več ne spreminja. Les s sivenjem ustvari naravno plast zaščite, ki je ni mogoče odstraniti. Na mestih, kjer je stik z vodo minimalen ali pa ga sploh ni, lahko sivenje v celoti preprečite, če površino redno oljite. Mi vam priporočamo, da lesu pustite naraven videz. S tem se izognete stroškom vzdrževanja in v prihodnje nimate nobenih skrbi.

O drevesu:

Sibirski ali ruski macesen je iglavec, ki mu vsako jesen, preden odpadejo, iglice zlato porumenijo. Je bližnji sorodnik našemu evropskemu macesnu. Videz drevesa se značilno razlikuje od našega macesna po obliki krošnje. Drevo zraste od 25 – 30 m visoko in lahko ima premer debla tudi do 1 m. Največje primerke so našli na Uralu (višina 48 m in premer 360 cm) ter v Mongoliji (višina 49 m in premer 300 cm). Je zelo dolgoživo, našli so primerke, stare 750 let. Naravno rastišče sibirskega macesna se razteza od zahodne Rusije (blizu finske meje) do porečja Jeniseja v osrednji Sibiriji, in še naprej proti vzhodu do Irkutska. Je drevesna vrsta, ki je odporna na nizke temperature ter ekstremne rastne razmere, raste hitreje kot večina drugih vrst v hladnih področjih, potrebuje le ogromno sončne svetlobe. Na Finskem in Švedskem sibirski macesen gojijo na plantažah. Les sibirskega macesna se predvsem odlikuje po izredni trajnosti in odpornosti proti glivam. V primerjavi z lesovi ostalih iglavcev ima les sibirskega macesna višjo gostoto, srednjo trdoto in relativno višjo trdnost.

Več o drevesu sibirski macesen si lahko preberete s klikom na to besedilo.