Lesu dajemo življenje že

Nevidno vijačenje

Lepši videz ne predstavlja daljše življenjske dobe!

Nevidno vijačenje

Šifra izdelka:/
Možnosti uporabe: nevidno vijačenje fasade, skrito vijačenje lesene fasade

Najbolj zanesljiva in najbolj praktična rešitev za fiksiranje lesenih fasadnih letev je pritrjevanje z vidnimi vijaki. V kolikor so vijaki estetsko moteč dejavnik, ponujamo rešitev skritega vijačenja. Lesene deske pred fiksiranjem na hišo med seboj privijačimo v panele. Vijaki so fiksirani iz zadnje strani. Ko se panel pritrdi na hišo, je vidnih bistveno manj vijakov. Dobra plat te rešitve so čiste in ravne linije. Vas pa moramo na tej točki opozoriti, da imajo vijaki, ki so v tem primeru fiksirani iz zadnje strani, manj oprijema. Tu namreč desko drži samo navoj, ne pa tudi glava vijaka. To lahko vpliva na stabilnost lesene fasade na dolgi rok, do sedaj pa težav s tem načinom pritrjevanja še ni bilo.

Ena izmed alternativ je tudi pritrjevanje fasadnih letev s klipsnami oz. klipsi, ki deske med seboj držijo od strani. Pri tem načinu vijačenja obstaja velika verjetnost, da se na dolgi rok deske osušijo in skočijo iz utora. Previdno pri izbiri tega načina vijačenja!

Najbolj zanesljiva rešitev za nevidno vijačenje pa so opažne letve, ki se pritrjujejo s sponkami, fiksiranimi v skriti del utora letve. Je pa stvar okusa, če vam takšen izgled letev ustreza.