Lesu dajemo življenje že

Material in načini izdelave podesta

Najlepše je hoditi po leseni terasi.

Material in načini izdelave podesta

Šifra izdelka: 
Možnosti uporabe:lesena terasa, lesena terasa iz sibirskega macesna, sibirski macesen, lesen podest, lesen pod, lesen poden, podnice, sibirski macesen, podest iz macesna, macesnova terasa, klop

Najboljša pritrditev pohodnih elementov, kljub nekaterim izvirnim rešitvam še vedno ostaja priporočena pritrditev z vidnimi vijaki. Za tiste, ki pa vas vidni vijaki motijo, smo pripravili tri rešitve pritrditve.

Kovinski pritrdilci:

izdelava utorov, v katere se namestimo INOX nosilec, ki ga z vrha pritrdimo v podložni les. Slaba lastnost kovinskih nosilcev je možnost kasnejše ukrivitve nosilca zaradi delovanja lesa in posledično manjši pritisk pritrditve pohodnega dela na podložni les. Kovinska pritrdila vidna z vrha.

Leseni klipi:

izdelava utorov in izdelava lesenih klipov. Lastna proizvodnja. Podoben način pritrditve kot pri kovinskih pritrdilih. Leseni klipi so izdelani iz trdih tropskih lesov, zato tukaj možnost krivljenja odpade. Pritrditev je bolj fiksna, možnost kasnejšega popuščanja pritrditve pa je precej manjša kot pri kovinskih pritrdilih. 

Klipi vidni, vendar so precej manj opazni kot kovinski, saj se skladajo z pohodnimi in podložnimi elementi.

Pritrditev s spodnje strani:

vijaki nevidni, niti ni vidnih klipov ali kovinskih pritrdil. Elementi so izdelani kot panoji primernih velikosti, ki se potem kot celota položijo na osnovno podkonstrukcijo. Te panoje je možno kasneje vsakega posebej poljubno odstranjevati. 

Ker se poskušamo čim bolj približati vašim željam, izdelujemo lesene podeste in terase izključno po naročilu.

Z naročilom tega izdelka pomagate ohraniti delovna mesta v slovenski industriji.

Lastna proizvodnja - les predelujemo sami!