Lesu dajemo življenje že

menu x

Les za oblaganje palub

Obdelujemo tudi les za uporabo v navtiki.

Les za oblaganje palub

Šifra izdelka:pal210114, pal190114, pal240114, pal260114
Možnosti uporabe:les za palube, les za navtiko, teak za navtiko, tik za palube, oblanje z vidia rezili

Smo proizvodno podjetje, ki med drugim proizvajamo tudi lesene elemente za izdelavo palubnih oblog. Palubne obloge lahko izdelamo iz različnih vrsta lesa.

Les, s katerim obložimo palubo plovila, mora biti trajen in sposoben kljubovati soncu, vodi in soli.  Med lesovi, ki se najpogosteje uporabljajo za izdelavo obloge palub, so burmanski tik , afriški iroko in sibirski macesen. Manj trajna opcija za zunanje oblaganje palub je mahagonij, ki pa se bolj pogosto uporablja za oblaganje notranjih prostorov, saj je lažji in na otip mehkejši les od prvih dveh, zato daje prijetnejši in toplejši občutek v notranjosti plovila.

Elementi so izdelani tako, da je kot rezanja lesa pri tikovini vedno radialen. S tem dosežemo, da se tikov les ob ekstremnih pogojih ki vladajo na plovilih manj krči in širi, zato s takšnim načinom razreza zmanjšamo možnost kasnejših težav stesnenjem palube, saj je lepilo pri tako izdelanih elementih za palubo manj obremenjeno in zato je manj možnosti, da pride do kasnejših razpok.

Dimenzije elementov za izdelavo palub: 10x40-45mm