Lesu dajemo življenje že

Lepljen sibirski macesen za konstrukcije

Lepljen les predstavlja večjo nosilnost in stabilnost.

Lepljen sibirski macesen za konstrukcije

Šifra izdelka:le210116
Možnosti uporabe:konstrukcijski les, les za pergole, les za nadstreške

Lepljen les sibirskega macesna je primeren kot nosilni element za izdelavo pergol in nadstreškov. BSH je oznaka za lameliran les, ki je primeren za izdelavo vseh vrst nosilnih konstrukcij. Takšen lepljen les ima veliko nosilnost in je dimenzijsko zelo stabilen, saj je sestavljen iz večih, celih ali dolžinsko spojenih lamel iz masivnega lesa, ki so med seboj zlepljeni s posebnimi lepili. Skrivnost stabilnosti tako izdelanih nosilcev je  v tem, da je med seboj zlepljenih več elementov, v katerih so različne napetosti. Posamezna lamela (element) bi se na prostem skrivila v določeno smer. Z lepljenjem več takšnih elementov skupaj pa tvorijo celoto teh napetosti, ki se med seboj izničijo. Zato takšen les ostane tudi pri atmosferskih vplivih raven in se ne krivi.

OPOMBA: lepljenega lesa posamično ne prodajamo! Na voljo je le v primeru, da prevzamemo celotno izvedbo lesene pergole ali nadstreška.

STANDARDNA OPREMA IN LASTNOSTI:
presek in dolžina lepljenega lesa je prilagodljiva, saj se lepljenci dobavijo oz. proizvedejo po naročilu
število lamel iz katerih je lepljenec sestavljen, je odvisno od preseka
kvaliteta lesa: 1.b
oblana površina
pri sibirskem macesnu je možno izbirati dizajn pobiranja robov: krožen rob ali pobran pod kotom 45 stopinj
v primeru izdelave pergole ali nadstreška lahko lepljenec tudi zbrusimo
tudi lepljen les je dovzeten za krivljenje in pokanje; razlika med masivnim lesom pa je, da je pri lepljencu napetosti manj, zato sta krivljenje in pokanje manj izrazita