Lesu dajemo življenje že

Fasada iz žganega lesa

Rustikalna fasada, ki navduši vse.

Fasada iz žganega lesa

Šifra izdelka:/
Možnosti uporabe:fasada iz žganega lesa, rustikalna fasada, moderna lesena fasada, retro lesena fasada, japonski žgan les, shou sugi ban

DEEP CARBON

LIGHT CARBON

COLOR CARBON

Tradicionalna japonska metoda žganja lesa je sedaj na voljo tudi pri nas. Poleg futurističnega in modernega videza, s tem postopkom lesu podaljšamo tudi življenjsko dobo.

Obdelovanje lesene površine z ognjem velja za starodavno tradicionalno tehniko v mnogih državah. Z moderno tehnologijo, pa je postopek postal dovršen in hkrati dostopen. Postopek kontroliranega žganja s pomočjo moderne tehnologije ustvari karboniziran videz in na otip vzorec krokodilje kože. Ne spremenimo pa le izgleda, temveč tudi lastnosti. Končni produkt ima sledeče prednosti:

- kontrolirano žganje površine na visoki temperaturi služi kot zaščita pred plesnijo, vremenskimi vplivi, gnitjem in hkrati ponuja zaščito pred dežjem/vodo.

- Ognjevarnost se v tem primeru poveča, saj so že ožgane lesene površine manj dovzetne za ponovno gorenje.

- Ustvari se ekskluziven vzorec z unikatno teksturo v črno-sivi ali pa temno rjavi barvni kombinaciji. Tega ne moremo ustvariti z nobeno drugo tehniko. Vsaka deska postane unikatna, hkrati pa ponuja odličen kontrast v kombinaciji z materiali kot so steklo, kovina ali beton.

- Lahko ga uporabimo kot zunanjo ali notranjo oblogo.

- Po procesu žganja, les ne potrebuje dodatne zaščite. Površina je torej odporna na vremenske vplive tudi brez dodatne zaščite. Če pa želimo prvotni videz žganega lesa ohraniti dlje časa (preprečimo odstopanje ali sivenje), lahko površino tudi oljimo.

- Ne potrebuje vzdrževanja.

- Izdelek je okolju prijazen.

Na voljo so 3 različice:

- Deep Carbon: vzorec "krokodilje kože". Površina je očiščena in zaključena z zaščitnim premazom za zunanjo ali notranjo uporabo. Les ima izrazito črno barvo.

- Light Carbon: po postopku žganja, se les s ščetinami krtači. S tem se znebimo črnih saj in izgleda "krokodilje kože". Površina postane zelo reliefna na otip. Površina je lahko temno rjava ali črna.

- Color Carbon: postopek žganja je pri tej obdelavi manj intenziven, zato je ta različica najboj barvno raznolika. Kratkotrajno žganje močneje obarva le dele letnic, zato je struktura lesa zelo izrazira.

Ker se poskušamo čim bolj približati vašim željam, les skobljamo izključno po naročilu.

Z naročilom tega izdelka pomagate ohraniti delovna mesta v slovenski industriji.

Lastna proizvodnja.

STANDARDNA OPREMA IN LASTNOSTI:
oblika klasičnega opaža z nepoudarjenim stikom
fasadni elementi se stikajo tudi z zgornje, vidne strani
omogoča dobro izolativnost pred vremenskimi neprilikami
posebnost naše izdelave sta povečan utor in pero, zato pri morebitnem krčenju lesa, predvsem na prisojnih straneh objekta, odpade večna skrb pred osušitvijo lesa in posledično izstop peresa iz utora
površine dvojno brušene z granulacijo 150
običajna dimenzija: neto 87x20mm (bruto 93x20mm); občasno so na voljo tudi druge širine: 58x20mm (bruto 52x20mm), 140x20mm (bruto 134x20mm)
običajna dolžina desk: 4000mm; občasno so na voljo tudi dolžine 3000mm ali 5100mm
po dogovoru UV zaščita, oljenje, impregnacija s potapljanjem...
staranje lesa z krtačenjem
izdelava vseh potrebnih zaključkov pri izdelavi vaše fasade
izdelava projekcije vašega objekta izdelane z našimi materiali
O smreki
Smrekovina ima neobarvano jedrovino. Nezaščiten les je rumenkasto bele do rumenkasto rjave barve, v postopku impregnacije, pa se obarva zelenkasto. Meja med branikami je razločna, prehod iz ranega v kasni les je postopen. Smolni kanali so z lupo videti v kasnem lesu kot svetle točke, opazimo jih na gladkem prečnem prerezu in na vzdolžnih prerezih. Trakovi so ozki in jih ne vidimo s prostim očesom. Prečni prerez grč je praviloma ovalen. Skobljan les ima svilen sijaj. Svež les diši po smoli. Pogosto se pojavljajo smolni žepki.