Zakaj smo postali CO2 nevtralni?

Z novim letom smo obeležili prvo leto svoje CO2 nevtralnosti. V praksi to pomeni, da smo preteklo leto posadili, kar 878 dreves.

S tem smo nevtralizirali ves CO2 odtis, ki smo ga proizvedli z vožnjami, uporabo elektronike, uporabo strojev ter z ostalimi procesi, ki so nujno potrebni za delovanje podjetja.

A zakaj se sploh trudimo, da smo CO2 nevtralni? Kaj je naš razlog? Na to vprašanje pa vam odgovorimo v spodnjih vrsticah.

1. Naravi vračamo to, kar nam daje

Zavedamo se, da je narava samo ena. Čeprav se tega vsi zavedamo, ne storimo veliko, da bi jo ohranili.

Deforestacija je ena izmed najbolj perečih težav, ki trenutno bremeni naš planet. Drevesa se sekajo s hitrostjo 27 nogometnih igrišč na minuto. To je zastrašujoč podatek, ki bi moral pretresti vsakogar in ga »prisiliti« k premisleku o tem, kaj delamo s svojimi gozdovi.

Ta podatek je bil tudi eden izmed razlogov, da smo se odločili za CO2 nevtralnost. Namreč CO2 nevtralnost ne pomeni samo, da nevtraliziramo svoj CO2 odtis, temveč za vsako posekano drevo, ki ga uporabimo za svoje izdelke, zasadimo novega.

S tem vračamo naravi, to kar nam daje in skrbimo za ohranjanje planeta.

2. Skrb za prihodnje rodove

Velikokrat slišimo, da če bomo tako nadaljevali bomo uničili planet. Mnogi si ob tem mislijo, saj je vseeno, ker je to v daljni prihodnosti. Mi pa smo se vprašali, ali res želimo svojim otrokom in vnukom pustiti uničen planet? Je to res stvar po čemer si bodo zapomnili našo generacijo?

Upamo, da ne!

Čeprav smo majhno podjetje, s svojo vizijo želimo postati zgled drugim, ker okoljsko krizo lahko rešimo le, če stopimo skupaj. Namreč če vsak stori en korak k izboljšanju okolja, bomo skupaj naredili velik skok in poskrbeli, da se nas bodo prihodnji rodovi spominjali po uspehu in ne kot generacijo, ki je »zapravila« planet.

3. Les je del nas

Podjetje deluje že več kot 55 let. Skozi desetletja dela z lesom, ki nam ne daje samo lepih izdelkov, temveč tudi skrbi, da živimo, smo ga vzljubili in začeli spoštovati.

Ohranjanje narave je zato postalo del nas, del našega DNK zapisa. Vsi zaposleni sledimo temu idealu in vsak pomaga po svojih močeh.

In ravno iz te začetne vizije se je razvil globalen projekt Treecelet, ki omogoča, da vsak posameznik prispeva svoj košček v mozaiku, ki bo na globalni ravni poskrbel, da bomo vsi imeli lepšo prihodnost.

Upamo, da smo z današnjim zapisom malo bolj razsvetlili svojo odločitev in koga izmed vas spodbudili, da se zave okoljske problematike ter naredi svoj korak k ohranjanju Matere Zemlje.