PERGOLA: Element, ki ga mora imeti vsak vrt

  • 25 februarja, 2019
  • Domen

Pomlad je tu! Za nami je teden toplega sonca, kje se po nebu podijo puhasti oblaki in vsi smo napolnjeni s pozitivno energijo. Tudi vrt se je že prebudil iz zimskega spanca in marsikdo je že začel z opravili okrog hiše in ustvarjanjem na vrtu.

A vedno je potrebno paziti na zdravje. Močno sonce je v zadnjih letih postalo izredno nevarno in opekline so boleče in lahko trajno poškodujejo kožo. Poleg tega daljša izpostavljenost soncu pripelje do dehidracije in posledično do kapi. Zato si je vedno trebavzeti premor in se odpočiti v senci. In kaj je boljšega kot dobra PERGOLA, kjer si boste v hladu napolnili moči in se ohladili?

S pergolo boste uravnavali sonce po vaših željah!

Marsikdo si spomladi želi sonca na terasi. Če imate klasičen nadstrešek, je to nemogoče, saj je uravnavanje s svetlobo praktičnoonemogočeno. Medtem ko pergola v kombinaciji s stenskimi brisoleji, omogoča uravnavanje svetlobe po vaših željah. Priporočamo tudi izbiro steklene strehe, kamor dodatno namestite senčila in si tako zagotovite še večji nadzor nad svetlobo. S takim principom, boste spomladi vedno imeli toplo sonce na terasi, poleti pa se boste obvarovali pred pripekajočim soncem.

Izbira materiala je ključnega pomena za vašo srečo

Ko spomladi stopite na vrt in se ozrete naokoli, se zgodita dve stvari. Prva je veselje, ko končno začutite sonce na svojem obrazu, druga pa je globok zavzdih, ko vidite, kaj vse bo treba postoriti. Zato si je že pri gradnji kateregakoli lesenega izdelka potrebno vzeti čas in se odločiti za pravi material.

Tudi pri pergoli ni nič drugače. Izbira slabšega materiala, ki je sicer cenovno ugodnejši, po drugi strani zahteva vzdrževanje. In vzdrževanje pergole vsekakor ni lahko in predvsem poceni opravilo. Časovno vam to vzame kar precej časa in ne nazadnje si resnično ne želite celega tedna preživeti na lestvi in namesto da bi uživali v senci pergoli, se potite na soncu, ko jo brusite in barvate.

Zato je izbira boljšega materiala veliko bolj logična izbira. Čeprav je v osnovi to dražja opcija, vam je na dolgi rok prihranjeno veliko časa in tudi denarja.

Ali veste kako boste pergolo umsetili v vaš vrt in za kaj jo boste potrebovali?

Dve vprašanji, na kateri morate nujno poznati odgovore. Vsi imamo v glavi določene predstave, kako bo kaj izgledalo. Ko pa to prenesemo v prakso, hitro vidimo, da so predstave eno, realnost pa nekaj popolnoma drugega.

Zato predlagamo 3D izris pergole in virtualno umestitev na vaš vrt. S tem boste dobili veliko boljšo predstavo o tem, kako bo po zaključenih delih vaša pergola polepšala vrt. Lahko se tudi zgodi, da vam to sploh ne bo všeč. Nekateri boste želeli popravke. Vse to je mogoče, dokler je vse skupaj v 3D obliki na računalniku. Veliko težje in dražje pa je popravljati že postavljen element.

Odgovor na drugo vprašanje pa se skriva v vaših željah. Kaj si želite doseči s pergolo. Ali je to samo kraj, kjer se boste odpočili? Načrtujete zunanjo vročo kad? Ali bo to prostor, kjer boste imeli žar? Bistveno je, da predvidevate in se na podlagi tega odločite za prave dimenzije. Le tako boste resnično zadovoljni in pergola bo dosegla svoj namen.

Sedaj je idealni čas za načrtovanje!

Prvi spomladanski dnevi in vikendi so poleg opravil, namenjeni načrtovanju. Zato se en dan usedite na vrt in si vzemite eno urico za vizualizacijo. Kako lahko vrt še izboljšate? Kaj si želite, da vrt postane? Kaj mu manjka? Ko si odgovorite na vsa ta vprašanja, je čas za AKCIJO. Pomagate si lahko tudi s super orodjem Google SketchUp, kjer si lahko vse narišete in zmodelirate v 3D obliki.

Če pa imate kakršnokoli vprašanje glede lesenih izdelkov, pa smo mi pravi naslov, saj vam bomo z veseljem pomagali.

Sedaj pa kar veselo na delo in želimo vam veliko inspiracije pri vrtnih podvigih!