Občutek hoje po leseni terasi…NEPRECENLJIVO

  • 25 februarja, 2019
  • Domen

Vsi si želimo lepega vrta. S tem ni nič narobe, saj si vsaka sanjska hiša zasluži sanjski vrt, ki celotno podobo poveže v celoto.

In ko govorimo o vrtu, vsekakor ne moremo mimo lesa oz. lesenih izdelkov. S svojim naravnim videzom je to material, ki je sestavni del vsakega sanjskega vrta. Namreč, težko najdemo material, ki bolje poveže hišo z njeno okolico.

Zaradi naravnega videza in predvsem topline ga pri gradnji uporablja vedno več ljudi. Vidimo ga na fasadah, vrtnih hiškah, garniturah, oknih ipd. A še vedno ga največkrat uporabimo za gradnjo lesenih podestov in teras, ki so zares nekaj posebnega še posebno, ko se po njem sprehodimo bosi.

TOPLINA, KI JO OBČUTIMO POD NAŠIMI NOGAMI

V teh toplih spomladanskih dnevih je občutek, ko ob koncu tedna, na svoji terasi popijemo kavico ter opazujemo, kako se prebuja svet, neprecenljiv. A vse to nam lahko pokvari »hladen« podest. Ploščice in drugi neprijazni materiali niso dobri za vaše noge, saj ob hladnih jutrih ne premorejo dovolj topline, kar posledično omeji naše uživanje.

Ena rešitev je, da obujemo copate, a ker marsikdo uživa, ko hodi bos, je druga možnost veliko boljša. Imenuje se LESENI PODEST.

Les bo vedno prijazen do vaših stopal. Tudi ob hladnih jutrih bo še vedno ohranil dovolj topline, da se bomo po njem brez težav sprehodili bosi. Poleg tega pa se ob vročih dnevih, ne bo nikoli segrel do te mere, da bi postal prevroč. Nekaj česar tudi ne moremo reči za ostale materiale, ki hitro postanejo prevroči.

A užitek se ne konča tu. Manjka še en majhen detajl. Nekaj, kar vse skupaj zaokroži in da piko na i celotni podobi. To je unikatna lesena garnitura.

PLASTIKA NE SPADA NA VRT

Veliko plastičnih garnitur je lepih in privlačnih, a dejstvo ostaja, da na leseno teraso spada lepa lesena garnitura. Poleg videza, tudi tukaj v ospredje stopi toplina in naravni videz lesa. Plastika, podobno kot prej ploščice, deluje hladno in neprijazno, še posebno v stiku z vašo kožo. Medtem je pri lesenih garniturah zgodba drugačna. Dotik lesa z našo kožo je prijazen in takoj začutimo svojo zgodovinsko povezanost z naravo.

Poleg tega so lesene vrtne garniture veliko obstojnejše, saj so masivne in praktično nezlomljive. Ob redni uporabi se plastika hitro uniči in kupiti moramo novega. Medtem pa bo kvalitetna lesena garnitura preživela več generacij.

Nikar pa vas naj ne bo strah vzdrževanja, saj so sodobni kvalitetni leseni izdelki izdelano tako, da potrebujejo izredno malo vzdrževanja.

IZBERITE LES ZA VAŠ SANJSKI VRT

Kot smo že omenili v uvodu, je les material, ki spada na vsak vrt. Pravilno umeščen, bo polepšal in nadgradil vsako okolico, vi boste ob jutrih brezskrbno hodili po svoji novi leseni terasi ter se usedli na leseno klop, kjer boste opazovali prebujanje sveta ter pili svojo jutranjo kavico.